fbpx
NaslovnicaMina SportGimnazijalci iz Bara na Svjetskom prvenstvu

Gimnazijalci iz Bara na Svjetskom prvenstvu

Podgorica, (MINA) – Šampion državnog prvenstva Školskih sportskih igara Crne Gore u odbojci, barska Gimnazija “Niko Rolović” učestvovaće na Svjetskom školskom prvenstvu, koje će do 29. aprila biti odigrano u Beogradu.

Organizatori šampionata, koji će okupiti 28 muških i 27 ženskih ekipa, su Međunarodna školska sportska federacija i Savez za školski sport Srbije.

Crna Gora igraće u grupi sa Austrijom, Italijom i Luksemburgom.

U ekipi, koju predvodi profesor Lazar Macanović, nalaze se Vuk Ćulafić, Nikola Rabrenović, Balša Milatović, Matija Matković, Nikola Đurović, Lazar Pupović, Jovan Drešić, Ivan Martinović, Dario Karanikić i Aleksandar Smolović.

U delegaciji su još sudija Nemanja Radivojević i predsjednik Crnogorskog školskog sportskog saveza, Budimir Vukićević, koji je i vođa delegacije.

Vukićević je kazao da su gimnazijalci iz Bara zaslužili učešće na Svjetskom prvenstvu osvajanjem titule šampiona na državnom prvenstvu Školskih sportskih igara.

On očekuje da će Barani dostojno reprezentovati crnogorski školski sport u Beogradu.

“Veliku pomoć u organizaciji putovanja i boravka naše ekspedicije u glavnom gradu Srbije imali smo od Opštine Bar, na čelu sa predsjednikom Dušanom Raičevićem, koji uvijek podržavaju školski sport i učenike iz svog grada. Pored Opštine Bar, podršku su nam pružili iz ovog grada i Vodovod i kanalizacija, Sportsko-rekreativni centar Topolica, Bar gradnja i zaljubljenik u odbojku Lesli Batler, a nije izostala ni pomoć i podrška našeg partnera Crnogorskog olimpijskog komiteta”, rekao je Vukićević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije