fbpx
NaslovnicaMINA BusinessObjavljen Informator za ljetnju turističku sezonu

Objavljen Informator za ljetnju turističku sezonu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Poreska uprava (PU) objavila je Informator za ljetnju turističku sezonu, kako bi se poreski obveznici upoznali sa propisima i što jednostavnije obavili sve potrebne procedure.

“Imajući u vidu ekonomske trendove na globalnom nivou, a koji su uticali na uslove poslovanja poreskih obveznika i javne uprave i u Crnoj Gori, kao i brojne socio-ekonomske faktore koji se odražavaju na našu privredu, pred nama je ljetnja turistička sezona od koje i država i privreda imaju velika očekivanja u pogledu ostvarenja posjete turista, bogate turističke ponude, dobrog poslovanja, a samim tim i obezbjeđenja prihoda za državni budžet”, rekli su iz PU.

Iz PU su naveli da svima koji se bave biznisom u periodu turističke sezone predstoji veliki rad, ulaganja i obaveze.

Istovremeno, to uslovljava i povećan obim poslova i zadataka u PU, kao organu nadležnom za utvrđivanje i naplatu javnih prihoda.

“Stoga smo za vas pripremili Informator, kroz koji ćete se upoznati sa poreskim propisima, kako biste svoje poslovanje od samog početka uskladili sa zakonom, a sve potrebne procedure obavili blagovremeno i što jednostavnije”, obavijestili su iz PU sve poreske obveznike.

Nadležne službe PU, kroz servisnu funkciju, stoje na raspolaganju poreskim obveznicima za sva dodatna pitanja i podršku.

“Možete kontaktirati područnu jedinicu ili ekspozituru PU u mjestu u kojem obavljate svoju djelatnost, ili nam se obratiti putem Call centra 19707, svakog radnog dana od sedam do 15 sati”, rekli su iz PU.

Takođe, sve uočene nepravilnosti u radu poreskih obveznika, kao što su neizdavanje fiskalnog računa, obavljanje djelatnosti bez odobrenja, kao i eventualno uočene slučajeve koruptivnih radnji, mogu se prijaviti putem Call centra, ili portala Budi odgovoran dostupnog na adresi www.budiodgovoran.me.

Informator je objavljen na sajtu PU.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Spajić: Olimpijski duh će narednih dana ujediniti svijet

Podgorica, (MINA) - Olimpijski duh će u Parizu narednih dana ujediniti svijet, kazao je...