fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaDubljević: Crna Gora želi da prođe grupu

Dubljević: Crna Gora želi da prođe grupu

Podgorica, (MINA) – Košarkaška reprezentacija Crne Gore u svom drugom nastupu na šampionatima svijeta želi da pruži više nego na debiju, da prođe grupu i priredi neko iznenađenje, kazao je kapiten Bojan Dubljević.

Crna Gora će nastup na šampionatu početi sjutra duelom sa Meksikom (10.45).

Dubljević je kazao da je za Crnu Goru, kao malu državu, sam plasman na šampionat velika stvar.

“Ovo je nešto veliko za nas, jer smo mala zemlja – zaista je velika stvar igrati na ovakvom takmičenju. Prije četiri godine naš nastup je bio OK, ali sada želimo više – želimo još veću borbu, želimo da prođemo grupu, a potom i da iznenadimo”, rekao je Dubljević na konferenciji za novinare u Manili.

Upoređujući prethodno Svjetsko prvenstvo sa predstojećim, Dubljević je kazao da Crna Gora sada ima ekipu sa dosta iskustva.

“Prije četiri godine smo došli na Mundobasket i nismo znali šta možemo da očekujemo, bili smo srećni što smo dio svega. Sada nam je sve poznato i želimo da guramo što dalje”, rekao je Dubljević.

Selektor Boško Radović kazao je da je Crna Gora na šampionat došla u najjačem sastavu, ali da to ne dobija mečeve.

“Iskreno dug put je iza nas, a ovdje smo stigli vjerovatno u najboljem sastavu koji imamo. To ne garantuje da ćemo dobiti utakmice, već to rade dobra enegrija, čvrsta igra i borba za svaku loptu”, rekao je Radović.

On očekuje uzbudljivo prvenstvo, navodeći da smatra da je Crna Gora u grupi u kojoj može da igra i da se nada prolasku dalje.

“Imamo tri rivala koji igraju različitu vrstu košarke i moramo da budemo spremi na sve te stvari. Idemo utakmicu po utakmicu – prvi je Meksiko i trenutno mislimo samo na tu selekciju”, dodao je Radović.

On je naglasio da na svakom šampionatu prva utakmica može da bude krucijalna.

“U ovom slučaju meč Meksika i nas biće krucijalan za obje selekcije”, smatra Radović.

Govoreći o prvom rivalu, on je naglasio da Meksiko predstavlja atipičnu selekciju.

“Svakako mislim da ima dobru reprezentaciju, iskusnu… Ovih dana smo se spremali za Meksiko, ne želim da pričam mnogo o toj selekciji – uradili smo skauting i kao što sam već rekao – ta utakmica mogla bi da bude krucijalna za nas”, rekao je Radović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...