fbpx
NaslovnicaMina SportBudva domaćin festivala sportskog filma

Budva domaćin festivala sportskog filma

Podgorica, (MINA) – Budva će od 17. do 19. avgusta biti domaćin festivala Budva sports and arts film festival (BSAFF), saopštio je organizator Montenegro ekstrim prodakšn.

BSAFF je međunarodni festival dokumentarnog i igranog filma sa sportskom tematikom i predstavlja prvu manifestaciju tog tipa u Crnoj Gori.

Direktor i osnivač festivala Miloš Todorović je, govoreći o značaju manifestacije, kazao da je Crna Gora postala 20 država u kojoj se organizuje festival filma.

On je podsjetio da se Crna Gora nalazi među 131. članicom velike svjetske porodice Saveza sportskih televizija i slika na ektranu (FICTS), sa sjedištem u Milanu.

“Federacijom predsjedava Franko Askani, koji je član komisije Međunarodnog olimpijskog komietata za kulturu i olimpijsko nasleđe. Jedina je federacija u toj oblasti koju priznaje MOК i koja kroz slike promoviše vrijednosti sporta”, kazao je Todorović.

Privatna arhiva

On je najavio da će na festivalu biti prikazana 34 filma iz 15 država.

“Pobjednici u svojim kategorijama učestvovaće na finalu svjetskog filmskog sportskog festivala, koji će u novembru biti održan u Milanu”, rekao je Todorović.

On je autor dokumentarnog filma Put prazne šake, posvećen počecima karatea u tadašnjem Titogradu, koji je na jubilarnom 40. festivalu televizije, kulture, komunikacija i sporta SPORT MOVIES i TV 2022 u Milanu /40th Milano International FICTS Fest/ osvojio prestižnu nagradu u konkurenciji 130 filmova sa pet kontinenata.

Najavljeno je da će na svečanom otvaranju budvanskog BSAFF festivala biti uručena specijalna priznanja i zahvalnice prijateljima prvog filmskog sportskog festivala, kao i priznanja za životno djelo iz oblasti sporta.

Svečano otvaranje festivala planirano je za 17. avgust u kongresnoj sali hotela Avala, u 19 sati.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...