fbpx
NaslovnicaMINA SvijetJedinice ROSU upale na sjever Kosova

Jedinice ROSU upale na sjever Kosova

Kosovska Mitrovica, (MINA) – Više od 100 pripadnika jedinica ROSU sa 25 oklopnih vozila i džipova upalo je rano jutros na sjever Kosova i Metohije, javili su srbijanski mediji.

Kosovska policija je saopštila da je rano jutros na sjeveru Kosovske Mitrovice sprovela akciju u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

“Ova policijska akcija izvedena je na osnovu naloga za pretres koji je izdao Osnovni sud, Posebno odjeljenje, a koji je rezultirao hapšenjem osumnjičenog policajca (R.B.) uključenog u nalog za pretragu”, piše u saopštenju.

Kako je prenio B92, traga se za drugim osumnjičenim policajcem.

“Tokom policijske akcije uhapšen je još jedan osumnjičeni kome je pronađeno oružje. U operaciji su pronađena i zaplijenjena još dva komada oružja i municija”, navodi se u saopštenju.

Portal Kossev piše da je akcija sprovedena na dvije lokacije u Sjevernoj Mitrovici, ali da za akciju nije bila nadležna policija iz regiona direkcija Sjever.

Akcija je prema istom izvoru sprovedena pod nadležnošću generalne direkcije Kosovske policije u Prištini i trebalo bi da je već završena.

Najčitanije