fbpx
NaslovnicaMina SportCrnogorski karatisti na EP u Zadru za 13. evropsku medalju

Crnogorski karatisti na EP u Zadru za 13. evropsku medalju

Podgorica, (MINA) – Zadar će od 8. do 12 maja biti domaćin 59. seniorskog prvenstva Evrope u karateu, na kojem će se crnogorski karatisti boriti za 13. evropsku medalju.

Crnogorski karate u Zadru predstavljaće 19 takmičara – 14 u borbama i pet u katama.

U borbama pojedinačno kod muškaraca nastupiće
Ognjen Bjelajac (do 60), Nenad Dulović (do 67), Nemanja Mikulić (do 75), Nikola Malović (do 84) i Nemanja Jovović (preko 84).

Samo za ekipni nastup prijavljeni su Emre Saljiu, Lazar Jovović, Dušan Bijelić i Lazar Potpara.

U ženskoj konkurenciji, u borbama, pojedinačno za medalju boriće se Anja Jović (do 50), Jovana Strujić (do 55), Tina Vujadinović (do 61), Vasilisa Bujić (do 68) i Milena Jovanović (preko 68).

U katama pojedinačno takmičiće se Mila Mraković i Vladimir Mijač, koji će biti i dio tima sa Arijanom Kočanom, Kenanom Nikočevićem i Nikolom Milićem.

Takmičare će u Zadru predvoditi selektori Almir Cecunjanin, Milena Milačić i Biserka Radulović, a u stručnom štabu biće i trener reprezentacije Dejan Ivanović.

Karatisti su na kontinentalnim šampiontima u seniorskoj konkurenciji, u kimonu sa crnogorskim grbom, do sada osvojili 12 medalja – dvije srebrne i deset bronzanih.

Srebrne medalje osvojili su muški tim u borbama 2021. u Poreču i Mario Hodžić 2019. u Gvadalahari, koji ima i bronzanu medalju, dvije godine ranije, u turskom Koćeliju.

Bronzani su bili i Jelena Maksimović (2014. i 2021), Dragana Konjević (2016), Marina Raković (2012, 2013. i 2015), Nikola Malović (2019), ženski kata tim u sastavu Milena Milačić, Tijana i Biserka Radulović (2007) i muški kata tim (Mijač, Kočan, Nikočević i Milić) prošle godine u Gvadalahari.

Čast crnogorskog karatea u Zadru, osim takmičara, braniće i sudije Toko Raičević i Milica Bura.

U delegaciji Karate saveza su još predsjednik Predrag Perković, predsjednik Skupštine Vojin Dulović, direktor reprezentacije Miodrag Radunović,
sekretar Veljko Brnović i doktor reprezentacije Perica Maraš.

Crnogorska delegacija večeras oko ponoći putuje za Zadar, a prvi takmičarski dan na šampionatu biće srijeda.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Usik pobijedio Fjurija

Podgorica, (MINA) - Ukrajinski bokser Oleksander Usik apsolutni je prvak svijeta u teškoj kategoriji. On...