fbpx
NaslovnicaMINA SvijetRegionBrnabić: Država će zaštititi pravni poredak

Brnabić: Država će zaštititi pravni poredak

Beograd, (MINA) – Premijerka Srbije Ana Brnabić kazala je da najoštrije osuđuje vandalizam političara koji, kako je navela, stoje iza nasilnog upada u Skupštinu Srbije.

“Pošto nijesu mogli u Skupštinu da uđu na izborima, ponovo su pokazali svoje pravo nasilničko lice pokušavajući da steknu političke poene na najvećoj krizi na planeti od Drugog svjetskog rata”, navela je Brnabić u pisanoj izjavi.

Ona je poručila da će država i sve njene institucije zaštititi pravni poredak, kao što se to čini u svakoj demokratski uređenoj zemlji, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Policija je oko jedan sat i 30 minuta rastjerala demonstrante sa prostora ispred Skupštine Srbije, nakon ispaljivanja suzavca, sukoba i privođenja demonstranata, koji su protestovali zbog najave vlasti o ponovnom uvođenju policijskog časa radi suzbijanja epidemije koronavirusa.

Navodi se da su u okršajima, koji su trajali satima, demonstranti policiji uzvraćali kamenicama, a na ulice je izašla i konjica.

Kod zgrade Pošte u blizini Skupštine zapaljeno je više policijskih vozila.

Na nekoliko mjesta u gradu demonstranti su prevrtali i palili kontejnere.

Direktor policije Vladimir Rebić kazao je da je tokom protesta ispred Skupštine Srbije za sada povrijeđeno više policajaca.

“Te informacije su mi javljene sa terena, ja još ne mogu da kažem u kakvom su stanju povrijeđeni policajci i da li su u pitanju lakše, ili teške povrede”, rekao je Rebić za RTS.

Ministar spoljnih poslova Srbije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić kazao je da ta stranka osuđuje, kako su naveli, haos, incidente i nasilni upad u Narodnu skupštinu.

“Nema nikakve dileme da je ovo odgovor opozicije na poziv na jedinstvo u borbi protiv korone i u odnosu na državne izazove sa kojima će se Srbija suočavati. U Skupštinu se ulazi izborima, a ne putem ulice. Ovim se nanosi šteta i Srbiji u cjelini, ali i ugrožavaju životi ljudi”, naveo je Dačić.

Najčitanije