fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZainteresovani da apliciraju za oznaku Safe Travels

Zainteresovani da apliciraju za oznaku Safe Travels

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) pozvala je sve zainteresovane učesnike iz sektora turizma da apliciraju za dobijanje međunarodne oznake za sigurna putovanja Safe Travels.

NTO je pozvao hotelijere, restoratere, izdavaoce privatnog smještaja, turoperatore, prevoznike, pružaoce usluga u nautičkom turizmu, muzeje i vazduhoplovne subjekte da apliciraju za oznaku, uz obavezu da ispunjavaju i sprovode standarde definisane zdravstvenim protokolima.

“NTO, kao nosilac oznake, posredstvom komisije Safe Travels detaljno provjerava potencijalne korisnike, primjenjujući ček-liste sačinjene na osnovu protokola i mjera koje su donijela ministarstva zdravlja i ekonomskog razvoja”, navodi se u saopštenju.

Oni su dodali da se zainteresovani za oznaku Safe Travels mogu javiti na e-mail [email protected].

Iz NTO su podsjetili da je Svjetski savjet za turizam i putovanja (WTTC), koji predstavlja globalni privatni sektor putovanja i turizma, dodijelio Crnoj Gori oznaku Safe Travels, koja usljed zdravstvene krize izazvane koronavirusom, putnicima omogućava da prepoznaju destinacije i kompanije širom svijeta koje su usvojile globalne standarde zdravstvene i higijenske zaštite, kao važan preduslov za sigurna putovanja.

“Dodjela te oznake predstavlja važan korak za dobijanje povjerenja turista, jer pokazuje da su sigurnosni protokoli i mjere koje su donijela ministarstva zdravlja i ekonomskog razvoja, kako bi boravak turista učinili što ugodnijim i zaštitili njihovo zdravlje, u skladu sa globalnim protokolima WTTC-a”, navodi se u saopštenju.

Inicijativa Safe Travels, osim što doprinosi jačanju imidža Crne Gore u svijetu kao sigurne destinacije, doprinosi osnaživanju saradnje između privatnog i javnog sektora, kroz omogućavanje crnogorskim pružaocima usluga da budu vidljivi na svjetskom turističkom tržištu.

“Ta oznaka je uz vakcinaciju od velikog je značaja za turističku destinaciju i privlačenje turista u zemlju”, kazali su iz NTO.

Osim Crne Gore, destinacije nosioci oznake Safe Travels u regionu su Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija, Slovenija, Bugarska. Od evropskih zemalja tu oznaku posjeduju Velika Britanija, Monako, Turska i Kipar, dok su među njenim korisnicima i destinacije na američkom, afričkom i azijskom kontinentu.

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...