fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVlasnici tvrđave Arza u blokadi zbog duga od 36 hiljada EUR

Vlasnici tvrđave Arza u blokadi zbog duga od 36 hiljada EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Кompanija RCG – Invest, koja posjeduje u svom vlasništvu staru tvrđavu Arza, nalazi se na listi firmi koje imaju blokirane račune kod Centralne banke (CBCG).

Prema podacima Dana, RCG – Invest blokirana je više od 226 dana, zbog neplaćenog duga od 36,06 hiljada EUR.

Radi se o kompaniji koja ima i nekoliko aktivnih sudskih sporova pred Osnovnim sudom u Herceg Novom, gdje je u većini slučajeva tužena.

Mediji su prije nekoliko dana objavili da se stara tvrđava Arza prodaje preko oglasa, što je uzburkalo crnogorsku javnost uz brojne negativne komentare na
društvenim mrežama. Reagovao je prije tri dana i ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, koji je rekao da bi poslije decenija raspikućstva država trebalo da preuzme ovakva kulturna bogatstva i da ih valorizuje kako treba.

Na društvenim mrežama pojavila se slika na kojoj se vidjelo kako na tvrđavi Arza
stoji transparent na kojem se nalazio broj telefona. Brojni korisnici društvenih mreža pitali su se da li je Arza zajedno sa Mamulom na prodaju.

Spajiću se na dati broj telefona niko nije javljao.

„Provjerićemo vlasništvo. Poslije decenija raspikućstva država bi trebalo da preuzme ovakva kulturna bogatstva i da ih valorizuje kako treba. I to će uraditi novcem koji ste vi građani preko računa sa QR kodovima finansirali“, poručio je
Spajić.

I novinar Dana pokušao je da pozove broj telefona, međutim, nije bilo odgovora. Radi se o telefonskom broju koji je bio dostupan na viberu, sa navedenim imenom Leonid.

Oglasili su se potom i iz kompanije RCG – Invest iz koje su saopštili da vlasnici te firme nisu postavili transparent sa brojem telefona i da ne prodaju tvrđavu Arza preko oglasa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije