fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVeći promet robe u trgovini na malo

Veći promet robe u trgovini na malo

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Promet robe u trgovini na malo u drugom kvartalu je u odnosu na isti prošlogodišnji period, veći 18 odsto u tekućim i 9,9 odsto u stalnim cijenama, pokazuju podaci Monstata.

Promet robe u trgovini na malo u drugom kvartalu bio je veći u odnosu na prvi kvartal 28,5 odsto u tekućim i 27,8 odsto u stalnim cijenama.

Statističari su kazali da je promet u trgovini na malo motornim gorivima u drugom kvartalu u odnosu na isti period prošle godine manji 9,2 odsto, dok je u odnosu na prvi kvartal ove godine promet veći 15,7 odsto.

“Promet u trgovini na malo prehranom u drugom kvartalu u odnosu na isti period prošle godine veći je 22,3 odsto, dok je u odnosu na prvi kvartal promet veći 30,5 odsto”, navodi se u saopštenju.

Promet u trgovini na malo farmaceutskim i kozmetičkim proizvodima je u drugom kvartalu veći 20,8 odsto u odnosu na drugi kvartal prošle godine, dok je 8,6 odsto veći u odnosu na prvi ovogodišnji kvartal.

“Promet u trgovini na malo ostalim neprehrambenim proizvodima je u drugom kvartalu veći 16,6 odsto u odnosu na drugi kvartal prošle godine, dok je u odnosu na prvi kvartal promet veći 34,7 odsto”, rekli su iz Monstata.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...