fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVeće kamatne stope u novembru

Veće kamatne stope u novembru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na ukupno odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, u novembru je u odnosu na oktobar porasla 0,07 procentnih poena i iznosila je 6,56 odsto, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

„Prosječna ponderisana nominalna kamatna stopa je na mjesečnom nivou porasla 0,14 procentna poena na 6,07 odsto”, navodi se u Biltenu CBCG.

Kamatne stope na novoodobrene kredite u novembru su pale, efektivna 0,82 procentnih poena na 6,52 odsto, a nominalna 0,65 procentnih bodova na 5,89 odsto.

Efektivna kamatna stopa mikrokreditnih finansijskih institucija (MFI) na ukupno odobrene kredite u novembru je pala 0,02 procentna poena na 22,39 odsto, dok je nominalna ostala nepromijenjena na 19,79 odsto.

Kamatne stope MFI na novoodobrene kredite na mjesečnom nivou su pale, efektivna 0,07 procentnih poena na 22,67 odsto, a nominalna 0,09 procentnih bodova na 20 odsto.

Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na depozite u novembru je na mjesečnom nivou ostala nepromijenjena na 0,25 odsto.

Razlika između aktivnih i pasivnih kamatnih stopa u oktobru je iznosila 6,31 procentni poen i bila je veća u odnosu na oktobar.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...