fbpx
NaslovnicaMINA BusinessURA: Omogućiti povratak crnogorskih građana sa kruzera kompanije Royal Carribbean

URA: Omogućiti povratak crnogorskih građana sa kruzera kompanije Royal Carribbean

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Građanski pokret Ujedinjena reformska akcija (URA) pozvao je Vladu i Ministarstvo vanjskih poslova da omoguće povratak crnogorskih građana, zaposlenim na kruzerima kompanije Royal Carribbean.

Iz URA-e su objasnili da su crnogorski građani koji rade u toj kompaniji “zarobljeni” zbog pandemije koronavirusa na Bahamima.

“Zahtijevamo što bržu reakciju Ministarstva i Vlade kako bi naši građani došli u svoju zemlju“, rekli su predstavnici URA-e i podsjetili da je premijer Duško Marković u martu obećao da će se omogućiti povratak u Crnu Goru svim građanima koji se usljed pandemije zadese van zemlje, a žele da se vrate kući.

Predstavnici URA-e su dodali da imaju saznanja da su se crnogorski građani zaposleni u toj kompaniji obraćali konzulatu Crne Gore u Njujorku, ali da im ništa konkretno nije saopšteno.

“Više puta im se obećavao datum povratka, ali uvijek sa rezervom i bez konkretne odluke. Građani su blokirani više od 60 dana na kruzeru koji je star i gotovo neuslovan. Čak je bilo i par samoubistava na brodu, što je jasan pokazatelj koliko je situacija ozbiljna i dramatična”, rekli su predstavnici URA-e.

Oni smatraju da je nedopustivo da ljude koji su otišli van Crne Gore da bi zaradili novac, država sada još jednom ostavlja na cjedilu.

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...