fbpx
NaslovnicaMINA BusinessURA: Država da obezbijedi početni kapital za fond Stan za sve

URA: Država da obezbijedi početni kapital za fond Stan za sve

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Za osnivanje fonda Stan za sve potrebno je da država obezbijedi početni kapital od 20 miliona EUR, koji bi se isključivo koristio za izgradnju stambenih jedinica, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

„Nakon izgradnje stanova podstanari i svi koji nemaju riješeno stambeno pitanje bi mogli da kupe stanove po cijeni koštanja izgradnje, odnosno duplo povoljnije nego što trenutno koštaju na tržištu nekretnina, što znači nekih 900 EUR po kvadratu“, rekli su iz Građanskog pokreta URA.

Oni su objasnili da bi nakon prodaje stanova Fond povratio uloženo i na taj način bi u svakom trenutku raspolagao sa 20 miliona EUR, koje bi zatim ulagao u izgradnju novih stambenih jedinica.

„Država bi time sa 20 miliona omogućila u svega par godina da na hiljade naših građanki i građana dobije svoj krov nad glavom“, kazali su iz Građanskog pokreta URA i dodali da bi država kasnije postepeno mogla i da povećava sredstva Fonda.

URA predlaže da se dodatna sredstva obezbijede na osnovu Zakona o nelegalno stečenoj imovini, koji Crna Gora mora da usvoji kako bi se na adekvatniji način obračunala sa organizovanim kriminalom i korupcijom.

„Sve što je potrebno da bi ovaj program zaživio je da se u Skupštini usvoji Zakon o osnivanju fonda Stan za sve. URA je već pripremila Predlog zakona u formi nacrta, koji će nakon neke vrste javne rasprave, okruglih stolova i opsežnih konsultacija i sastanaka sa svim zainteresovanim, predati u skupštinsku proceduru“, objasnili su iz Građanskog pokreta URA.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...