fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU Tivtu ostvareno milion noćenja u prvih devet mjeseci

U Tivtu ostvareno milion noćenja u prvih devet mjeseci

Tivat, (MINA-BUSINESS) – Tivat je u prvih devet mjeseci posjetilo 24 odsto više turista u odnosu na isti prošlogodišnji period, a ostvareno je preko milion noćenja, saopštila je direktorica lokalne Turističke organizacije (TO), Gabrijela Glavočić.

„Najviše dolazaka je zabilježeno iz Rusije, Srbije, Bosne i Hercegovine (BiH), Njemačke, Velike Britanije, Kine, Francuske, Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Ukrajine, Hrvatske i Mađarske“, saopštila je Glavočić na redovnoj konferenciji za novinare povodom završetka ljetnje sezone.

U periodu od 1. maja do 1. septembra naplaćeno je boravišne takse u ukupnom iznosu od oko 293 hiljade EUR, što je 21 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

“Tivat je posjetilo 67 hiljada gostiju sa više od 780 hiljada noćenja registrovanih u biroima TO Tivat. Sve zajedno to je rast od oko 27 odsto u odnosu na prošlogodišnji uporedni period, kada su samo registracije u biroima u pitanju”, dodala je Glavočić.

Prema njenim riječima, na polju marketinških aktivnosti tivatske TO je i ove godine realizovala značajne promotivne akcije, pa su tekstovi o Tivtu plasirani u više zemlja regiona i šire.

Sve preduzete aktivnosti su, kako je navela, doprinijele da Tivat ove godine dobije najveću ocjenu do sada u redovnoj anketi koju tradicionalno u avgustu sprovodi među turistima.

Predsjednik Skupštine TO i Opštine Tivat, Siniša Kusovac, rekao je da su neometanom toku turističke sezone doprinijele nadležne opštinske službe i preduzeća o čemu govori i visok rezultat ankete turista koja je tokom avgusta sprovedena u Tivtu.

„Tivat je ove godine dobio ocjenu 4,29, najveću do sada, tokom ankete koja obuhvata širok spektar elemeneta i aspekata turističke sezone. Interesantno je da je i dalje najcjenjeniji kao destinacija za odmor i opuštanje, ali i zabavu, te da je čistoća destinacije treći faktor koji opredjeljuje turiste da dođu u Tivat“, dodao je Kusovac.

U predsezoni i sezoni, TO Tivat je u svim aspektima poslovala u skladu sa postojećim strateškim ciljevima razvoja turizma u Opštini Tivat.

Realizovano je ukupno više od 300 programa u sezoni koja je po kalendaru dešavanja trajala šest mjeseci.

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...