fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU Podgorici milioniti putnik u avgustu

U Podgorici milioniti putnik u avgustu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Aerodromi Crne Gore su u prvih osam mjeseci ove godine opslužili 1,75 miliona putnika, što je 35 odsto više u odnosu na prošlu, odnosno na 93 odsto rezultata iz 2019.

“Prvi put od otvaranja Aerodroma Podgorica, milioniti putnik tokom godine opslužen je već 14. avgusta, čime je za 40 dana popravljen rekord iz 2019”, saopšteno je portalu RTCG iz Aerodroma Crne Gore.

Iz Aerodroma Crne Gore su naveli da je u istom periodu na podgoričkom aerodromu opsluženo 1,12 miliona putnika, što je 36 odsto više u odnosu na prošlu godinu, odnosno 27 odsto više nego 2019.

Na tivatsom aerodromu je do 31. avgusta opsluženo 627,39 hiljada putnika, što je 32 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period, odnosno to je na 62 odsto rezultata iz 2019. godine.

Govoreći o low cost kompanijama koje od jeseni obustavljaju neke letove sa crnogorskih aerodroma, iz Aerodroma su saopštili da takve kompanije u poslovanju često mijenjaju baze i rute, ali da je neophodno da se svi državni organi učestvuju u podsticanju cjelogodišnjeg avio saobraćaja.

“LCC (low-cost carrier) kompanije posluju po biznis modelu koji se ogleda u relativno čestim korekcijama koje se odnose na frekvencije i rute, pa čak i promjenama vezanim za baze. Aerodromi nastavljaju da, u mjeri svojih mogućnosti, traže prostor za snaženje postojećih i razvoj novih ruta, uz poziv svim zainteresovanim stranama, a prije svega turističkoj privredi i relevantnim državnim organima, da aktivno razmotre sve mjere podsticanja cjelogodišnjeg aviosaobraćaja”, naveli su iz crnogorske kompanije.

Iz Aerodroma su kazali da se, u kontekstu potencijala za cjelogodišnju avio dostupnost, tržišta Crne Gore i regiona, osim određenih sličnosti, po mnogo čemu razlikuju.

“To treba imati u vidu prilikom tumačenja statističkih podataka. Crna Gora je profilisana kao sezonska turistička destinacija, pa je i avio saobraćaj ogledalo te sezonalnosti”, zaključili su iz Aerodroma.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...