fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU Herceg Novom 11 osoba procesurano zbog krivičnih djela iz privrednog kriminaliteta

U Herceg Novom 11 osoba procesurano zbog krivičnih djela iz privrednog kriminaliteta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Službenici Uprave policije su, preduzimajući aktivnosti u cilju otkrivanja krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta, tokom jula podnijeli šest krivičnih prijava protiv 11 osoba u Herceg Novom.

Zbog krivičnog djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja policija je državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom podnijela krivičnu prijavu protiv Đ.A. iz Herceg Novog.

„On je, kako se sumnja, to djelo počinio tako što je 18. marta doveo u zabludu policijske službenike, koji su postupali po prijavi saobraćajne nezgode, tako što je iznio lažne navode o mjestu i vremenu oštećenja vozila, na osnovu čega je ovjeren Zapisnik o uviđaju saobraćajne nezgode sa neistinitim sadržajem. U daljem postupku je utvrđeno da se saobraćajna nezgoda nije desila u vremenu i na mjestu kako je naveo Đ.A“, navodi se u saopštenju.

Z.K. iz Herceg Novog će krivično odgovarati zbog krivičnog djela građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje.

„On je, sumnja se, tokom februara, izveo radove na rekonstrukciji stambenog objekta bez prijave i dokumentacije za građanje propisane Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata“, rekli su iz Uprave policije.

Državnom tužiocu je, kako se dodaje, podnijeta krivična prijava protiv M.J. zbog sumnje da je izvršila krivično djelo prevara. Ona je pomenuto djelo izvršila tokom marta, lažno se predstavljajući kao lice ovlašćeno za prodaju nepokretnosti – stana u naselju Njivice, tako što je navela državljanku Hrvatske da sa njom zaključi ugovor o kupoprodaji nepokretnosti i isplati joj novčani iznos od oko 30,5 hiljada EUR.

„Izviđajnim postupkom je utvrđeno da je M.J. pribavila lažno punomoćje na osnovu kojeg se predstavila kao punomoćnik vlasnika stana i dovela u zabludu notara pred kojim je zaključen ugovor o kupoprodaji, nakon čega joj je oštećena isplatila novac predviđen tim ugovorom“, dodaje se u saopštenju.

Osim toga, tokom sprovođenja aktivnosti u saradnji sa državnim tužilaštvom u cilju otkrivanja slučajeva upotrebe lažnih covid potvrda, policija je tokom jula protiv osam osoba podnijela krivične prijave zbog sumnje da su počinile krivično djelo falsifikovanje isprave.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...