fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeTuzi imaju zdrave i održive finansije

Tuzi imaju zdrave i održive finansije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Tuzi imaju zdrave i održive finansije i uredno izmiruju sve obaveze prema državi i drugim subjektima, i taj aspekt lokalnu samoupravu ozbiljno kandiduje kao potencijalnog korisnika kreditnih sredstava namijenjenih unapređenju infrastrukture, kazao je predsjednik te opštine Nik Đeljošaj.

Delegacija Investiciono razvojnog fonda (IRF), na čelu sa predsjednikom Odbora direktora Velizarom Kaluđerovićem i izvršnom direktoricom Irenom Radović, bila je danas u radnoj posjeti Opštini Tuzi, gdje su sa Đeljošajem i njegovim saradnicima razgovarali o intenziviranju saradnje i snaženju razvojnog potencijala te opštine.

Kako je saopšteno iz Opštine Tuzi, Đeljošaj je predstavio razvojne projekte koji se odnose na unapređenje putne i druge komunalne infrastrukture, kao i projekte od lokalnog, regionalnog i državnog značaja, uz očekivanje kreditne podrške IRF-a realizaciji strateških prioriteta te opštine.

Navodi se da je kao prioritetne izdvojio rekonstrukciju puta Tuzi-Hoti, dijela puta Podgorica-Tuzi od skretanja za Šipčanik, regulaciju korita rijeke Rujele, kao i projekte za izgradnju i modernizaciju sportskih infrastrukturnih objekata.

„Tokom sastanka Đeljošaj je posebno naglasio činjenicu da Tuzi predstavljaju jedinicu lokalne samouprave koja ima zdrave i održive finansije, urednost u izmirivanju svih obaveza prema državi i drugim subjektima, te da je i ovaj aspekt ozbiljno kandiduje kao potencijalnog korisnika kreditnih sredstava namijenjenih unaprjeđenju infrastrukture u narednom periodu“, kaže se u saopštenju.

Na sastanku je, kako se navodi, zajednički istaknuto očekivanje da će neposrednom saradnjom službi Opštine Tuzi sa stručnim službama IRF-a i Vladom, biti stvorene pretpostavke za finansijsku podršku realizaciji prioritetnih projekata Opštine.

Rukovodstvo IRF-a upoznalo je Đeljošaja sa dosadašnjom podrškom IRF-a privrednicima iz Tuzi, kao i aktuelnim programima kreditne podrške namijenjenim mikro, malim i srednjim preduzećima.

„Poseban akcenat je stavljen na planirane aktivnosti IRF-a za unapređenje lokalne infrastrukture u saradnji s opštinama u Crnoj Gori, te raspoloživim sredstvima za zelenu tranziciju u smislu obnovljivih izvora energije i snaženja energetske efikasnosti, a sve u cilju poboljšanja uslova za život i poslovanje“, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Rad sa mladima jedan od prioriteta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Fondacija Čini dobro i Savjet stranih investitora u Crnoj Gori (SSICG)...