fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTuristima iz BiH Crna Gora ispred drugih destinacija

Turistima iz BiH Crna Gora ispred drugih destinacija

Budva, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora je turistima iz Bosne i Hercegovine (BiH) ispred drugih destinacija, poručili su novinari iz te zemlje prilikom posjete crnogorskim primorskim gradovima.

Studijska grupa novinara iz BiH boravi u Crnoj Gori u organizaciji Nacionalne turističke organizacije (NTO), a pod podrškom lokalnih turističkih organizacija.

Iz Turističke organizacije Budva (TOB) je saopšteno da predstavnici renomiranih printanih i elektronskih medija i portala – Dnevni avaz, Oslobođenje, Biznis magazin, Magazin Azra, Faktor, Visit Bosnia & Herzegovina, BH 1 radio, Nova BH TV, BH TV i Furaj.ba, prilikom boravka u Budvi nijesu krili zadovoljstvo onim što su vidjeli.

„Ove godine vjerujemo da ćemo Bosancima i Hercegovcima, koji do sada nijesu bili u Crnoj Gori, predstaviti ovo prelijepo primorje na malo drugačiji način, da pokušaju saznati ono što se do sada nije plasiralo u medijima i ono što Crnu Goru čini specifičnom – njena obala, istorija i kultura“, rekao je novinar televizije Nova BH, Elvedin Kovač.

Kovač smatra da su stanovnici BiH nakon svega željni odmora i da ulazak u Crnu Goru bez neophodnog testiranja izdvaja crnogorsku od drugih destinacija, uz veoma pristupačne cijene i zadovoljavajući kvalitet.

Studijska grupa novinara je obišla Sveti Stefan i Miločer, Stari grad i gradski muzej.

Direktorica TOB-a, Maja Liješević, kazala je da je zadovoljna što su novinari iz BiH u Budvi proveli bar jedan dan.

„Mi iz TO, kao domaćini, za kratko vrijeme smo se potrudili da im pokažemo što više toga. Važno nam je što su primjetili našu namjeru i što smo kroz razgovore saznali da su zadovoljni izgledom grada i ponudama u hotelskom i privatnom smještaju i ugostiteljskim objektima“, rekla je Liješević.

Novinari iz BiH su, osim Budve, obišli i Ulcinj, Bar, Cetinje, Tivat, Kotor i Herceg Novi.

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...