fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTurista kao 2019. godine

Turista kao 2019. godine

Ulcinj, (MINA-BUSINESS) – U Ulcinju trenutno boravi 42 hiljade gostiju, što je prema riječima direktora lokalne Turističke organizacije (TO), Gzima Hajdinage, odgovara broju tursita iz 2019.

On je saopštio da su to zvanični podaci i da je turista i više, jer se zvanične cifre odnose samo na prijavljene goste.

“Ulcinj je danas pravi stari Ulcinj, jer se kroz šetalište čuje više jezika. Turisti su iz svih krajeva bivše Jugoaslavije, ali i evropskih zemalja koji su ove godine izabrali Ulcinj za adresu gdje će ove godine odmoriti”, kazao je Hajdinaga za Jutarnji program TVCG.

On je dodao da nijedna lokalna samouprava u Crnoj Gori ne može imati tačan podatak o broju turista, jer je pristutan i veliki broj neprijavljenih, prenosi portal RTCG.

On je apelovao na izdavaoce smještaja da prijave goste, jer je velika razlika između broja prijavljenih i onoga što se može vidjeti na plažama.

“Ne samo Ulcinj, već sve opštine u Crnoj Gori ne mogu imati tačan podatak koliko je turista, jer mi govorimo o registrovanim tursitima. Presjek koji je od petka govori da u Ulcinju boravi 42 hiljade gostiju, što je skoro isto kao 2019. Generalno, ljudi kažu da ova sezona bilježi veliki broj turista. Nadam se da će tako i da potraje”, kazao je Hajdinaga

On je dodao da je prijavljivanje gostiju bitno i zbog njihovog povratka kući.

“Veliki broj gostiju da bi se vratio u svoju matičnu destinaciju mora imati PCR test. Dom zdravlja im to onemogućuje, ako nijesu prijavljeni, a imaće i problem na granici”, kazao je Hajdinaga.

On je pozvao i goste i domaćine da se ponašaju u skladu s preporukama Instituta za javno zdravlje.

Prema riječima Hajdinage najveći broj gostiju u Ulcinju je sa Kosova, a slijede turisti iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije i Makedonije.

“To me raduje, jer smo poslije 11 godina uspjeli da povratimo stare dobre mušterije”, zaključio je Hajdinaga.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...