fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeTIKA nastavlja da doprinosi razvoju Crne Gore

TIKA nastavlja da doprinosi razvoju Crne Gore

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Turska agencija za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA) nastaviće da doprinosi ekonomskom razvoju Crne Gore, saopšteno je na sastanku ministra za ljudska i manjinska prava, Mehmeda Zenke sa novim kordinatorom te asocijacije, Muhamedom Unalom.

Zenka je kazao da Crna Gora visoko cijeni podršku koju TIKA pruža razvojnim projektima i dodao da je upravo ekonomski razvoj jedan od osnovnih prioriteta aktuelnog saziva Vlade.

“Investicije TIKA-e su ojačale povjerenje turskih investitora za ulaganje u Crnoj Gori, a u prilog tome govori i broj registrovanih preduzeća kojih je preko dvije hiljade. To je i potvrda obostranog ekonomskog interesa Crne Gore sa Turskom”, rekao je Zenka.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva, posebno pohvalio spremnost TIKA-e da bude prisutna u svim regijama i oblastima u Crnoj Gori i čestitao imenovanje Unalu.

Unal se zahvalio na prijemu i kazao da su vrata saradnje otvorena, kao i da će tokom naredne godine akcenat biti stavljen i na edukativne projekte, jer smatra da je veoma važno ulagati u ljudske resurse.

Takođe, on je ponudio tehničku pomoć kada je u pitanju unapređenje i zaštita prava osoba sa invaliditetom.

Zenka se zahvalio Unalu na posjeti i još jednom ponovio da je Crna Gora zahvalna na pomoći koju ima od te agencije.

Najčitanije

Lajcak - Milatovic

Crna Gora da iskoristi pozitivan momenat i postane prva naredna članica EU

Podgorica, (MINA) – Crna Gora treba da iskoristi pozitivan momenat u Evropskoj uniji (EU)...