fbpx
NaslovnicaMINA BusinessS&P 500 skliznuo s rekordnog nivoa

S&P 500 skliznuo s rekordnog nivoa

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) – Na Wall Streetu je u utorak S&P 500 indeks skliznuo s rekordnog nivoa, jer su ulagači odlučili da predahnu nakon snažnog rasta cijena dionica u prethodna četiri trgovinska dana.

Dow Jones je ojačao 0,26 odsto na 36.398 bodova, dok je S&P 500 skliznuo 0,1 odsto na 4.786 bodova, a Nasdaq indeks 0,56 odsto na 15.781 bod, prenosi SEEbiz.

Polovinom trgovanja S&P 500 indeks je dostigao novi rekord, ali kasnije je skliznuo, jer nije bilo značajnijih vijesti koje bi podržale uspon tržišta.

U osam od 11 najvažnijih sektora S&P 500 indeksa cijene dionica su porasle, dok su najviše pale u tehnološkom i zdravstvenom.

Posljednjih dana cijene dionica su snažno rasle zahvaljujući uobičajenom uljepšavanju portfelja pred kraj godine.

S obzirom na brzo širenje omikron varijante koronavirusa i mogućnost da američka centralna banka već u prvom dijelu iduće godine poveća ključne kamatne stope, ostaje da se vidi kako će tržište ući u novu godinu.

Od početka godine S&P 500 indeks je na dobitku od oko 27 odsto.

Na evropskim berzama cijene dionica su porasle. Frankfurtski DAX ojačao je 0,81 odsto na 15.963 boda, a pariski CAC 0,57 odsto na 7.181 bod. U Britaniji se zbog praznika nije radilo.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...