fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRenaud-Basso u posjeti Crnoj Gori

Renaud-Basso u posjeti Crnoj Gori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednica Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), Odile Renaud-Basso, boraviće do srijede u posjeti Crnoj Gori.

Renaud-Basso, kojoj je to prva posjeta Crnoj Gori, rekla je da to država u kojoj je od obnavljanja njene nezavisnosti EBRD postigla izuzetne rezultate.

„Crna Gora je za nas važna investiciona destinacija u koju smo do sada uložili više od 800 miliona EUR kroz 86 projekata. Samo prošle godine je EBRD uložila 80 miliona u Crnu Goru i mobilisala 25 miliona za podršku investicijama u javnom i privatnom sektoru”, navela je Renaud-Basso.

Ona je najavila da će tokom posjete ponoviti da će EBRD pružiti podršku Crnoj Gori i sprovođenju neophodnih reformi i investicija u pravcu pridruživanja EU u skladu sa strateškim prioritetima banke, kao što su plan zelene tranzicije, poboljšanje kapaciteta privatnog sektora i povezanosti, uključujući prekogranični transport, energetiku i digitalnu povezanost.

Renaud-Basso će tokom posjete imati sastanke na najvišem nivou sa predstavnicima Vlade i predsjednikom. Između ostalih, ona će se sastati sa predstavnicima civilnog društva i postojećim klijentima iz privatnog sektora, uključujući lokalne banke, kako bi razgovarali o daljoj podršci privatnom sektoru.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Lajcak - Milatovic

Crna Gora da iskoristi pozitivan momenat i postane prva naredna članica EU

Podgorica, (MINA) – Crna Gora treba da iskoristi pozitivan momenat u Evropskoj uniji (EU)...