fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRazmotriće stanje u oblastima saobraćaja i energetike

Razmotriće stanje u oblastima saobraćaja i energetike

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo kapitalnih investicija podržaće projekte i aktivnosti koje su započete, ali će nakon analize stanja u svim oblastima saobraćaja i energetike definisati dalje korake i modele saradnje, saopštio je resorni ministar Mladen Bojanić.

„Značajna nam je podrška međunarodnih organizacija i nastavićemo zajedno da radimo na ostvarivanju zajedničkih ciljeva, dominantno u zaštiti životne okoline“ rekao je Bojanić.

Bojanić se, kako je saopšteno iz Ministarstva, danas sastao sa stalnom predstavnicom Kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, Danielom Gašparikovom.

Gašparikova je podsjetila na niz projekata u oblasti energetike, smanjenja emisija s efektom staklene bašte i klimatskih promjena, kao i na projekat iz oblasti drumskog saobraćaja, koji se trenutno u fazi pripreme.

„Nažalost situacija sa pojavom koronavirusa je djelimično usporila pripremne aktivnosti, ali očekujemo nastavak saradnje u narednom periodu“, rekla je Gašparikova.

Razgovor je bio prilika da sagovornici razmijene mišljenja i o modalitetima nastavka saradnje u sektoru energetike.

Najčitanije

Lajcak - Milatovic

Crna Gora da iskoristi pozitivan momenat i postane prva naredna članica EU

Podgorica, (MINA) – Crna Gora treba da iskoristi pozitivan momenat u Evropskoj uniji (EU)...