fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRaspisan konkurs za dodjelu UPCG nagrada za DOP 2023

Raspisan konkurs za dodjelu UPCG nagrada za DOP 2023

Podgorica, (MINA-BUISNESS) – Unija poslodavaca (UPCG) je raspisala konkurs za dodjelu godišnjih nagrada u oblasti društveno odgovornog poslovanja (DOP), pod nazivom UPCG nagrade za DOP 2023.

Konkurs je otvoren do 20. novembra, a pravo učešća imaju svi privredni subjekti odnosno mikro, mala, srednja i velika preduzeća, koji su registrovani u Crnoj Gori.

Dodjela UPCG nagrada za DOP 2023 je aktivnost koju UPCG realizuje od 2014. godine, u cilju promocije dobrih primjera društveno-odgovorne prakse, kao i preduzeća koja takvu praksu primjenju.

Prema propozicijama konkursa, nagrade se dodjeljuju za uspješnu praksu DOP-a u oblastima briga za zaposlene, životnu sredinu i zajednicu.

“Zainteresovana preduzeća mogu aplicirati kako za navedene, tako i za glavnu, to jest veliku nagradu, koja se uručuje preduzeću koji je principe DOP-a inkorporirao po sve tri oblasti”, navodi se u saopštenju.

Na konkurs je moguće prijaviti maksimalno tri projekta, po svakoj oblasti, uz uslov da oni nijesu završeni prije 1. januara. Dodatne informacije o samom konkursu te načinu prijave, objavljene su na sajtu UPCG poslodavci.org.

“Kao i prethodnih godina, glavni kriterijumi za dodjelu nagrada UPCG su održivost, inovativnost i ostvareni uticaj na sve uključene strane”, navodi se u saopštenju.

Iz UPCG su rekli da, iako se crnogorska biznis zajednica suočava sa brojnim problemima koji svakodnevno stavljaju na ispit tradicionalne postulate o konkurentnosti, održivosti i profitabilnosti, postoje kompanije koje i u takvim okolnostima pokreću inicijative kako bi principe društvene odgovornosti ugradili u redovno poslovanje.

“Svojim inovativnim rješenjima i dodatnim ulaganjima, te kompanije stvaraju nove vrijednosti i daju važan doprinos ukupnom ekonomskom, društvenom i ekološkom napretku naše zemlje”, navodi se u saopštenju.

Zato je i obaveza Unije, kao krovne i reprezentativne poslodavačke organizacije, da prepozna i podrži takva preduzeća, a zatim i pomogne da njihova odgovorna poslovna praksa i uspjesi koje ostvaruju budu još vidljiviji, te priznati od šire javnosti.

Svečana ceremonija dodjele UPCG nagrada za DOP 2023 biće održana u decembru, o čemu će javnost pravovremeno biti obaviještena.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije