fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRakočević: Spajić se priprema za izbornu kampanju

Rakočević: Spajić se priprema za izbornu kampanju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Najavljene mjere ministra finansija i socijalnog staranja, Milojka Spajića, predstavljaju ogoljeni populizam i ekonomski nonsens, kao i pamflet njegove političke partije u osnivanju, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Nikola Rakočević.

“Ministar nije ponudio niti jednu analizu kako planira da obezbijedi obećana sredstva ako nema plana povećanja produktivnosti, nema govora o investicijama i novim prihodima. Naprotiv, on rastjeruje strane, a obeshrabruje domaće investitore povećanjem nameta, akciza i poreza”, naveo je Rakočević u saopštenju.

On je kazao da Spajić nije ponudio novi izvor prihoda od oko 220 miliona EUR, koliko se odriče od doprinosa za zdravstveno osiguranje, niti ijednu analizu, a jeste isuviše neodrživih obećanja.

Rakočević smatra da je Vlada, umjesto bajkovitih obećanja, trebalo da objasni građanima šta su radili godinu, kao i sa kakvim rezultatima traže da im se vjeruje.

On je podsjetio na učinke Vlade u vidu rekordnog, netransparentnog i tajnog zaduženja, povećanja javnog duga sa 3,6 milijardi na 4,1 milijardu EUR, osjetnog rasta cijena osnovnih životnih namirnica i goriva, povećanja broja nezaposlenih, drastičnog pada direktnih stranih investicija, kao i rekordnog iznosa depozita u bankama koji ukazuje na to da građani ne investiraju zbog nepovjerenja u trenutnu Vladu i njenu nepredvidivu ekonomsku politiku.

Rakočević je dodao da je jedan od primjera loših poteza Vlade i Air Montenegro, u čije osnivanje je uloženo preko 30 miliona EUR i već posluje sa gubicima. Tu je, prema njegovim riječima, i nekoliko vrijednih investitora koji su istjerani i brojna zatvorena radna mjesta.

On smatra da su članovi Vlade očigledno svjesni da će uskoro morati na izbore, pa su iz tog razloga već krenuli u populističku marketing kampanju, iako znaju da „spisak lijepih želja“ koje najavljuju neće ni biti u prilici da sprovode.

“Očigledno je da se članovi Vlade pripremaju za izbornu kampanju, angažovali su marketing agenciju, a Građanski pokret URA je dobio jasan signal da ova Vlada nije nestranačka, niti su njeni članovu eksperti, već političari – i to populisti”, zaključio je Rakočević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...