fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPovećana proizvodnja katranizovanog makadama i sirovog aluminijuma

Povećana proizvodnja katranizovanog makadama i sirovog aluminijuma

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Rude i koncentrati aluminijuma, cigarete koje sadrže duvan, katranizovani makadam i sirovi aluminijum nelegirani zabilježili su u prošloj godini rast proizvodnje u odnosu na 2019, pokazuju podaci Monstata.

U Monstatovom istraživanju industrijske proizvodnje (PRODCOM) za prošlu godinu navodi se da je proizvodnja rude i koncentrata aluminijuma porasla sa 774,73 hiljade tona na 889,06 hiljada tona odnosno 15,8 odsto.

„Cigarete koje sadrže duvan zabilježile su u prošloj godini rast proizvodnje sa 462 tone na 684 tone odnosno 48 odsto, katranizovani makadam sa 64,66 hiljada tona na 191,12 hiljada tona, odnosno 195,6 odsto, a sirovi aluminijum nelegirani sa 36,52 hiljade tona na 37,2 hiljade tona odnosno 1,9 odsto“, precizirali su iz Monstata.

Pad proizvodnje u prošloj u odnosu na 2019. godinu zabilježili su drvo četinara, uzdužno testerisano ili rezano, 16,5 odsto, svjež beton 16,2 odsto, kuglični ležajevi 25 odsto i čelični liv za mašinsku i mehaničku obradu 14,5 odsto.

Iz Monstata su kazali da se proizvodnja važnijih industrijskih proizvoda u Crnoj Gori u prošloj godini može prikazati na razne načine.

„Kao važnije industrijske proizvode smatramo one razvrstane u oblastima klasifikacije djelatnosti sa najvećim učešćem u ukupnoj industrijskoj proizvodnji“, dodali su iz Monstata.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...