fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPredstavnice NTO učestvovale na sjednicama ETC-a

Predstavnice NTO učestvovale na sjednicama ETC-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnice Nacionalne turističke organizacije (NTO), učestvovale su u radu generalne i sjednice Odbora direktora Evropske komisije za putovanja /European Travel Commision/ (ETC), na kojima je predstavljena globalna marketinška kampanja Evropa poziva radoznale /Europe invites the curious/.

Kampanja, kako je saopšteno na sjednicama koje su održane u srijedu i četvtak putem online platforme, ima za cilj podizanje svijesti o izvanrednim putovanjima u manje poznate evropske destinacije i time doprinese vraćanju povjerenja u putovanja u i unutar Evrope i kreiranju imidža Evrope kao turističke destinacije.

„Kampanja je usmjerena ka individualnim turistima koji preferiraju odmor u prirodi, takozvanu slow adventure, kulturu i istorijsko nasleđe, ali i kreativne gradove”, navodi se u saopštenju.

Tržišta koja se prioritetno targetiraju su Kina, Sjedinjene Američke Države (SAD) i Kanada, dok su tržišta drugog prioriteta Australija, Brazil i Japan, a uslijed aktuelnih ograničenja putovanja sa dalekih tržišta zbog pandemije, ETC, prvi put od svog osnivanja, usmjerava aktivnosti i na promociju putovanja unutar Evrope.

Sastankom je predsjedavao predsjednik ETC-a, Luís Araújo iz Portugala, a prisustvovali su i izvršni direktor ETC-a Eduardo Santander iz Španije, potpredsjednica ETC-a Magda Antonioli iz Italije, kao i predstavnici nacionalnih turističkih organizacija evropskih zemalja članica.

„Novina je da su se ovoj najstarijoj međunarodnoj organizaciji koja okuplja nacionalne turističke organizacije iz 32 evropske zemlje i promoviše Evropu kao destinaciju već više od 70 godina, ponovo pridružile Francuska i Austrija”, navodi se u saopštenju.

Na sastancima su usvojeni izvještaji o sprovedenim marketinškim aktivnostima i istraživanjima ETC-a, kao i program rada i budžet za narednu godinu, a razmatrani su i aktuelni i budući odnosi između ETC i Evropske komisije.

ETC je osnovan 1948. sa sjedištem u Briselu, a uz nacionalne evropske turističke organizacije okuplja i pridružene članice iz privatnog sektora, odnosno agencije, prevoznike, globalne online platforme i druge pružaoce usluga u turizmu.

Glavni cilj ETC-a je unapređenje turističkih politika na nivou Evrope, te dalja promocija Evrope kao vodeće svjetske turističke destinacije.

“Kroz članstvo u ETC-u, Crna Gora se promoviše zajedničkim nastupima na udaljenim tržištima, kao i putem regionalnih studijskih posjeta medija i turoperatora sa ovih tržišta, zajedničkog magazina European Magazine i drugih aktivnosti kojima se promoviše Evropa kao destinacija za putovanja”, rekli su iz NTO-a.

U partnerstvu sa ETC i Turističkom organizacijom Srbije, NTO je, u periodu od decembra 2019. do aprila, realizovala zajedničku marketinšku kampanju na tržištima Kine, Kanade i SAD, pod sloganom Wild Soul of Europe – Slow Adventure.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

policija, danilovgrad, seksualno uznemiravanje

Uhapšen osumnjičeni za nedozvoljene polne radnje

Podgorica, (MINA) – Službenici danilovgradske policije uhapsili su M.V. (76) osumnjičenog za nedozvoljene polne...