fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPoziv poslodavcima za učešće na četvrtom Sajmu praksi i stipendija

Poziv poslodavcima za učešće na četvrtom Sajmu praksi i stipendija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kancelarija za razvoj karijere i cjeloživotno učenje Univerziteta Crne Gore (UCG) pozvala je zainteresovane poslodavce da se do 20. novembra prijave za učešće na četvrtom Sajmu praksi i stipendija.

Cilj sajma, koji će biti organizovan za studente završnih godina studija u periodu od 4. do 8. decembra, je povezivanje studenata sa poslodavcima u domenu njihovih budućih profesija i struka.

“Sajam je prilika da se studenti fakulteta Univerziteta Crne Gore, kroz direktne ili online intervjue u trajanju od 15 do 20 minuta, predstave poslodavcima i upoznaju sa njihovom ponudom, koja može biti u vidu pružanja praktičnog iskustva ili stipendija”, navodi se u saopštenju UCG.

Sajam je takođe i prilika da u direktnoj komunikaciji, studenti saznaju više o načinu poslovanja različitih kompanija u Crnoj Gori.

“Zainteresovani poslodavci putem ovakvih događaja imaju direktan pristup raznovrsnoj bazi studenata, imaju priliku da upoznaju veliki broj potencijalnih kandidata iz različitih akademskih oblasti, kao i da doprinesu vidljivosti njihovog brenda i angažmana u zajednici, čime mogu da poboljšaju ugled organizacije i društvenu odgovornost”, objasnili su iz UCG.

Sajam praksi i stipendija je događaj koji Kancelarija za razvoj karijere i cjeloživotno učenje uspješno realizuje već četvrtu godinu zaredom, što govori u prilog održivosti i potrebi za istim, koji je svake godine do sada prepoznat kao značajan i izuzetno posjećen.

Na ovom sajmu, imajući u vidu interesovanje poslodavaca, očekuje se učešće 70 do 100 kompanija i institucija.

Zainteresovani poslodavci mogu se prijaviti za učešće na mejl [email protected].

U prijavi je potrebno da navedu pozicije koje su u ponudi za praksu ili stipendiju, u skladu sa oblašću poslovanja kompanije.

Poslodavci koji prihvate učešće na sajmu neće imati nikakvih novčanih i drugih sličnih obaveza, osim intervjuisanja svih prijavljenih kandidata za praksu u njihovoj kompaniji.

“Ako ste kompanija koja želi da pruži šansu mladim ljudima da steknu praktične vještine u sferi njihovog obrazovanja, pozivamo vas da uzmete učešće na ovom projektu”, poručili su iz UCG.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...