fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPovezivanje sa gradovima i fokus na ravnomjerniji regionalni razvoj

Povezivanje sa gradovima i fokus na ravnomjerniji regionalni razvoj

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Infrastrukturno povezivanje sa ostalim opštinama Crne Gore, ali i susjedima, i fokus na ravnomjerniji regionalni razvoj, su od suštinskog značaja i predstavljaju katalizator ekonomskog rasta Rožaja u narednom periodu, ocijenio je crnogorski predsjednik Jakov Milatović.

On je čestitao Dan Opštine Rožaje njenom predsjedniku, Rahmanu Husoviću, predsjedniku Skupštine Opštine, Almiru Avdiću, odbornicama i svim građanima.

“Danas, dok obilježavamo Dan Opštine, prisjećamo se hrabrih rožajskih proletera koji su dali svoje živote za oslobođenje Rožaja. Njihova neustrašiva borba protiv fašizma i okupacije ostaje vječna inspiracija za stanovnike ove opštine i podsjetnik na važnost očuvanja mira, raznolikosti i solidarnosti. Kroz vijekove, Rožaje je bilo raskršće civilizacija, kultura, vjera i naroda“, naveo je Milatović.

Milatović je, kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika, naveo i da su, uprkos svim izazovima, Rožajci sačuvali univerzalne vrijednosti i gostoprimstvo koje ih karakteriše.

„Obilje prirodnih i kulturnih bogatstava ovog kraja, ovjenčanog Hajlom i okupanog Ibrom, pruža ogromne mogućnosti za razvoj i prosperitet“, dodao je Milatović.

Prema njegovim riječima, Rožaje je često bio jedan od gradova iz kojih se odlazilo, ali u koje se uvijek vraćalo.

„Potencijali ovog grada su neosporni, a zajednička borba za ekonomski razvoj i unapređenje uslova života i rada svih građana moraju biti prioritet svakog pojedinca. Zajedno sa našom dijasporom i iseljenicima možemo postići mnogo više, kako za stanovnike Rožaja, tako i sjevera Crne Gore“, rekao je Milatović.

On je kazao da je uvjeren da će upravljačke strukture na državnom i lokalnom nivou prepoznati perspektivu ove opštine i svojim radom i zalaganjem doprinijeti da Rožaje postane i ostane mjesto gdje će mladi živjeti, raditi i razvijati znanja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...