fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPotpisan Sporazum o saradnji između AMM i IEDC-Poslovne škole Bled

Potpisan Sporazum o saradnji između AMM i IEDC-Poslovne škole Bled

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Asocijacija menadžera Crne Gore i jedna od najistaknutijih međunarodnih ustanova za razvoj rukovodećeg kadra, IEDC-Poslovna škola Bled, potpisali su Sporazum o saradnji i partnerstvu.

Sporazumom je, između ostalog, definisana razmjena znanja, ekspertize i dobrih praksi, pružanje i organizovanje međusobne stručne pomoći, zajedničko učestvovanje u projektima koje finansiraju domaće i međunarodne organizacije, u cilju povezivanja i ostvarivanja zajedničkih interesa, organizovanje zajedničkih konferencija i događaja koji promovišu različite privredne djelatnosti i edukativne sadržaje, promocija etičkih vrijednosti, standarda korporativnog upravljanja i profesionalne odgovornosti menadžera i privrednika, članica AMM i IEDC.

Sporazumom je definisano i poslovno povezivanje i informisanje, pomoć i podrška u uspostavljanju saradnje i povezivanja sa ostalim organizacijama, institucijama i naučnim ustanovama uz poštovanje osnovnih principa i načela Sporazuma, međusobna podrška, razmjena informacija i iskustava na planu međunarodne saradnje, evropskih i globalnih integrativnih procesa kao i što boljeg pozicioniranja privrednih i menadžerskih organizacija Crne Gore na tom planu.

Strane potpisnice će posebnu pažnju posvetiti sprovođenju aktivnosti kao što su CEO Kongres i Kongres evropskih menadžera, IEDC Paket edukacije za žene u Crnoj Gori (liderski razvoj), saradnja na području IEDC Case study competition, ekskluzivni uslovi za AMM članove na IEDC seminarima i programima, gostujuća predavanja IEDC profesora na AMM događajima, zajednički sastanci, radionice, seminari, okrugli stolovi i druge aktivnosti koje bi bile usmjerene na promociju menadžerske profesije i znanja, unapređenje uslova poslovanja, slobodnog kretanja ljudi, robe i kapitala.

Prilikom potpisivanja Sporazuma, profesorica Danica Purg kazala je da su oduševljeni što su potpisali Sporazum o saradnji između IEDC-Poslovne škole Bled i Asocijacije menadžera Crne Gore. Ova saradnja označava značajnu prekretnicu u našoj posvećenosti njegovanju akademskih i profesionalnih partnerstava u regionu.

“U IEDC-Poslovnoj školi Bled vjerujemo u moć saradnje koja pokreće inovacije i izvrsnost u obrazovanju menadžmenta. Udruživanjem snaga sa AMM-om, želimo da iskoristimo našu kolektivnu ekspertizu za podršku razvoju menadžerskih talenata u Crnoj Gori i šire”, navela je Purg.

Ona je rekla da će kroz to partnerstvo raditi zajedno na razmjeni znanja, resursa i najboljih praksi, obogaćujući iskustva učenja kako studenata tako i profesionalaca, sa ciljem da doprinesemo ekonomskom i društvenom razvoju Crne Gore.

“Radujemo se plodnom i efektnom partnerstvu, dok nastavljamo da unapređujemo granice edukacije i prakse menadžmenta“, dodala je Purg.

Predsjednik AMM-a Budimir Raičković je iskazao zadovoljstvo što je Asocijacija menadžera kao poslovna organizacija koja u svoj fokus posebno stavlja razvoj menadžmenta, liderstva i kadra, prepoznata od značajnih međunarodnih partnera kao važna adresa na ovom polju.

„Verujem da ovakva partnerstva i aktivnosti koje se planiraju neće dati samo doprinos daljem snaženju AMM-a i njenog članstva, već su od izuzetnog značaja za stvaranje kadrova koji su neophodni crnogorskom društvu i privredi na putu u članstvo u EU, zbog čega je partnerstvo sa ovako renomiranom institucijom jedan kvalitativan iskorak za dalje djelovanje AMM-a“, rekao je Raičković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...