fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryPotpisali ugovor o kupoprodaji akcija Societe Generale banke Montenegro

Potpisali ugovor o kupoprodaji akcija Societe Generale banke Montenegro

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Societe Generale grupa potpisala je ugovor o kupoprodaji akcija crnogorske podružnice Crnogorskoj komercijalnoj banci (CKB), odnosno OTP grupi, uslovljen odobrenjem nadležnih bankarskih, antimonopolskih i tržišnih regulatora.

Iz Societe Generale banke Montenegro saopšteno je da bi zatvaranje transakcije trebalo da se desi u narednim mjesecima.

„U narednim mjesecima, Societe Generale grupa i OTP grupa će zajedno raditi na obezbjeđivanju potrebnih odobrenja“, navodi se u saopštenju.

Societe Generale banka Montenegro će, kako se dodaje, nastaviti servisiranje stanovništva i korporativnih klijenata sa visokim nivoom kvaliteta i posvećenosti dok se bude pripremala neometana tranzicija za klijente, osiguravajući pri tome stabilnost njihovog odnosa sa bankom.

„Societe Generale banka Montenegro će biti dio sporazuma o saradnji potpisanog između Societe Generale i OTP banke koji obuhvata pružanje međusobnih usluga u različitim područjima, uključujući, ali ne ograničavajući se na investiciono bankarstvo, tržišta kapitala, finansiranje upravljanja gotovinom i likvidnošću“, objasnili su iz banke.

Iz banke su zaključili da su Albanija, Bugarska, Hrvatska, Mađarska, Moldavija i Srbija uskoro ili će se ubrzo pridružiti sporazumu o tim uslugama.

Najčitanije