fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPokretanje letova korak dalje u odnosima Ukrajine i Crne Gore

Pokretanje letova korak dalje u odnosima Ukrajine i Crne Gore

Kijev, (MINA-BUSINESS) – Pokretanje cjelogodišnjih redovnih letova između Kijeva i Podgorice korak je dalje u odnosima Ukrajine i Crne Gore na polju turizma, kulture i biznisa, ocijenila je predsjednica Organizacije za razvoj međunarodnih odnosa (ADRUM), Tatjana Kolesničenko.

Ona je kazala da su do sada direktni letovi između zemalja bili samo od maja do septembra.

“U prethodnom periodu putnici su morali letjeti povezanim letovima, za što je u prosjeku trebalo osam do deset sati produžetka, a tokom perioda koronavirusa to se vrijeme povećalo za nekoliko sati, te su postojali dodatni zdravstveni rizici”, navela je Kolesničenko u saopštenju.

Sada je, kako je rekla, za samo dva sata i 15 minuta pređena udaljenost od preko 1,2 hiljade kilometara između Kijeva i Podgorice.

“Za Crnu Goru važni su ukrajinski turisti koji će po prvi put moći otkriti ovu divnu balkansku zemlju kao zimovalište, ali i uživati u ljepotama Crne Gore u jesen i proljeće. Crnogorce u ovo doba godine može zanimati odmor u Ukrajini, kao i kupovina”, smatra Kolesničenko

Prema njenim riječima, dodavanje šest mjeseci direktnih letova dodaje dvostruke mogućnosti za razvoj kulturnih i poslovnih veza.

“Otvaranje redovnih letova, prvi put, u svim odnosima između Ukrajine i Crne Gore, čini vezu između zemalja pouzdanijom i kvalitetnijom. To će za obje zemlje biti novi zamah u zbližavanju na polju međusobne saradnje i razonode”, ocijenila je Kolesničenko.

Ukrajinski avio-prevoznik Windrose Airlines pokrenuo je program redovnih letova u smjeru Kijev – Podgorica – Kijev. Letovi saobraćaju dva puta sedmično, svakog utorka i subote.

“Letovi sa aerodroma Boryspil obavljaće se avionima Embraer 145 i ATR72-600, količina prtljaga po putniku iznosi 23 kilograma, a cijena karte po odrasloj osobi u oba smjera iznosi između 220 i 270 EUR”, zaključila je Kolesničenko.

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...