fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodrška Turske u cilju jačanja administrativnih kapaciteta

Podrška Turske u cilju jačanja administrativnih kapaciteta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Turska je spremna da kroz formiranje centra za treninge, pruži ekspertsku podršku Crnoj Gori u cilju jačanja administrativnih kapaciteta, ne samo u okviru IPA strukture, već u cijeloj javnoj administraciji, saopštio je ambasador te zemlje Baris Kalkavan.

Sekretarka Ministarstva finansija i nacionalna ovlašćena službenica za finansijsko upravljanje sredstvima IPA fondova (NAO), Ana Raičević, razgovarala je sa Kalkavanom o razvoju potencijala za saradnju dvije zemlje u različitim oblastima, sa akcentom na intenziviranje projektne IPA saradnje.

Kalkavan ponovio je spremnost Turske, iskazanu i tokom susreta koji je krajem novembra imao sa ministrom finansija, Novicom Vukovićem, da se radi na osnaživanju partnerstva, kroz projekte, prevashodno u bankarskom sektoru, oblastima zdravstva i obrazovanja.

“Fokus sastanka sa Raičević bio je na razmjeni iskustava u korišćenju i upravljanju EU-IPA sredstvima”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Raičević je zahvalila na proaktivnom pristupu i otvorenoj podršci Turske, ističući da je jačanje unutrašnjih kapaciteta jedan od primarnih institucionalnih ciljeva Ministarstva finansija.

Ona je naglasila da je u prethodnom periodu, upravo sa pozicije NAO-a, dala puni doprinos da se unaprijede uslovi rada u okviru IPA strukture, gdje je Crna Gora prepoznata kao respektabilan primjer u regionu.

Kalkavan je podsjetio na namjeru da se u Crnoj Gori organizuje sastanak renomiranih predstavnika turskih privrednika, koji su, kako je saopštio, u velikoj mjeri, zainteresovani za ulaganje u Crnu Goru, naročito u bankarski sektor.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...