fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPlaniraju neto dobit od 2,3 miliona EUR

Planiraju neto dobit od 2,3 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Centralna banka (CBCG) u narednoj godini planira neto dobit od 2,3 miliona EUR, pokazao je finansijski plan vrhovne monetarne institucije za sljedeću godinu.

CBCG procjenjuje da će u narednoj godini prihodovati 16,7 miliona EUR, dok će rashodi iznositi 14,4 miliona, piše Dan.

Rashodi su, kako se navodi u finansijskom planu sa kojim se u utorak upoznao skupštinski Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, šest odsto veći u odnosu na projekciju izvršenja rashoda za ovu godinu, dok su prihodi šest odsto manji.

Na kraju oktobra u CBCG je bilo 372 zaposlenih, čiji će troškovi poslovanja u narednoj godini koštati 8,7 miliona, što je četiri odsto više u odnosu na projektovano izvršenje do kraja ove godine.

Troškove zaposlenih čine bruto zarade, druga primanja, naknade povećanih troškova i ostali troškovi zaposlenih. Bruto zarade zaposlenih planirane su u iznosu od 8,1 milion EUR, što je u odnosu na projektovano izvršenje do kraja godine veće tri odsto, usljed planiranog manjeg povećanja broja zaposlenih tokom naredne godine iz razloga blagovremenog i efikasnog obavljanja svih funkcija i zadataka koje se izmjenama regulative postavljaju pred CBCG.

Takođe, u cilju jačanja supervizorske funkcije i sprovođenja projekta procjene kvaliteta aktive bankarskog sektora tokom naredne godine, aktivnosti na osnaživanju poslova sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma, unapređenja platnog sistema, aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje Edukativno-konferencijskog centra u Tivtu, ispunjavanja obaveza koje proizilaze iz procesa evropskih integracija i brojnih drugih zadataka koji očekuju zaposlene u CBCG u narednoj godini, izvjesno je da će se produkovati manje povećanje troškova zarada zaposlenih, navodi se u finansijskom planu.

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...