fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPKCG zabrinuta zbog zatvaranja KAP-a

PKCG zabrinuta zbog zatvaranja KAP-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Privredna komora (PKCG) zabrinuta je zbog najavljenog zatvaranja fabrike Uniprom-KAP, zbog čega je pozvala na nastavak pregovora i iznalaženje održivog rješenja koje će osigurati očuvanje radnih mjesta.

Iz Komore su kazali da se radi o proizvodnji koja značajno doprinosi crnogorskoj privredi, uključujući i pozitivne efekte po ekonomski i spoljnotrgovinski bilans.

“Pored toga, svjesni smo i potencijalnih negativnih efekata na druge kompanije koje su dio lanca neophodnog za funkcionisanje ove važne industrijske grane”, navodi se u saopštenju PKCG.

Uvažavajući interese svih subjekata u ovom procesu, doprinoseći povoljnom ekonomskom ambijentu u najširem smislu, a kao institucija koja zastupa opšte interese privrede, iz PKCG su pozvali na nastavak pregovora i iznalaženje održivog rješenja, koje će prije svega osigurati očuvanje radnih mjesta, sigurnu egzistenciju zaposlenih i njihovih porodica, i dalji razvoj industrijske proizvodnje.

Vlasnik Uniproma, Veselin Pejović, najavio je da će od 15. decembra, zbog nepostizanja dogovora sa Elektroprivredom (EPCG) oko cijena struje, početi fazno gašenje Kombinata aluminjuma i dodao da je to konačna odluka i da ni sa kim više neće pregovarati.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije