fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPES: Amandmani opozicije državu bi koštali 100 miliona EUR

PES: Amandmani opozicije državu bi koštali 100 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Usvajanje velikog broja amandmana, koje su predložili poslanici opozicije, državu bi koštalo više od 100 miliona EUR, za šta trenutno nema realnih mogućnosti, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad (PES).

„Da parlamentarna većina nije usvojila rebalans budžeta, već u novembru ne bi bilo mogućnosti za isplatu zarada i socijalnih davanja, zbog uvećane potrošnje prethodne vlade“, podsjetili su iz PES-a.

Oni su dodali da su opozicioni Građanski pokret URA i Demokratska partija socijalista (DPS) imali priliku da se kroz većinu koju su uspostavili u 43. vladi dokažu i implementiraju sve što sada populistički predlažu iz opozicije.

„Međutim, kakav je odnos bio DPS-a prema prosvjetarima prethodnih decenija javnost vrlo dobro zna. Sa druge strane, takođe javnost je upućena i da nije realizovano više od trećine kapitalnih projekata, dok je URA bila na čelu vlade, koju je podržao DPS“, navodi se u saopštenju.

Iz PES-a su poručili da naknadna pamet opozicionih DPS-a i URA-e jeste dobra vijest za Crnu Goru, ukoliko se radi o iskrenom osvješćenju, a ne o marketinškom pristupu iz redova opozicije kako sada djeluje.

„Međutim, oni koji su zajedno srušili 42. vladu, ovog puta nijesu uspjeli da sruše fiskalnu održivost i stabilnost države. Praksa je pokazala da kad god URA i DPS nešto zajedno rade, to ima katastrofalne posljedice po državu“, poručili su iz PES-a.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...