fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPejović ponudio da EPCG preuzme KAP na godinu

Pejović ponudio da EPCG preuzme KAP na godinu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Direktor kompanije Uniprom, Veselin Pejović, u čijem vlasništvu se nalazi Kombinat aluminijuma Podgorica (KAP), ponudio je da Elektroprivreda (EPCG) na godinu preuzme tu fabrku bez naknade, a da preuzme sav profit, saopšto je član Odbora direktora Uniproma Zoran Vukčević.

“Njegova ponuda je upravo zbog radnika i javnosti, da ne bi EPCG trpjela štetu od 80 miliona EUR dajući privatniku u džep novac koji bi ona mogla valorizujući struju na tržištu uplati u budžet pa vrati radnicima. Pejović je ponudio da se tih 80 miliona povećaju za prodajnu cijenu aluminijuma na berzi”, rekao je Vukčević.

On je, u emisiji “Okvir” na Televiziji Crne Gora, kazao da je Pejovićeva ponuda neopoziva.

“Sve fabrike i tehnološke linije, kompletan menadžment ako odgovora, stručnu radnu snagu, da EPCG preuzme KAP na godinu dana, da postrojenja koja su tehnološki u zavidnom nivou, koja su u punom kapacitetu proizvodnje, da bez naplate preuzme, a da sav profit ide EPCG”, naveo je Vukčević.

Pejovićeva računica je, kako je dodao, da će raditi sa minusom na ponuđenu cijenu.

“A on da radi i stiće profit, a da radnici trpe, što mu se spočitava, neće”, istakao je Vukčević, prenosi portal RTCG.

On je rekao da je vlasnik Uniproma odlučio da prekine komunikaciju sa Vladom, jer je, prema njegovim riječima, ta Vlada demagoška, politikanska i služi se floskulama.

“Vlada zloupotreljava njegovo prisusutvo”, kazao je Vukčević.

Predsjednik Odbora direktora EPCG, Milutin Đukanović, kazao je da će se ta kompanija na ponudu Pejovića izjasniti u najkraćem roku.

“Ja imam lični stav, ali nemam pravo da ga ovdje iznesem”, kazao je Đukanović i dodao da tu ponudu iznesu pismeno.

On je rekao da je Crna Gora po svim osnovama bilo razoreno društvo.

“Izigravati da su pojedinci žrtve sistema, da su dali svoj život, a imaju enormno bogatstvo, pričati o tome, mislim da nije fer”, istakao je Đukanović.

On je podsjetio da je protiv Pejovića i bivšeg premijera Duška Markovića podnio krivičnu prijavu zbog trgovine CO2 kreditima.

Glavni menažer KAP-a, Nebojša Dožić, kazao je da je kupovina te kompanije u ovom trenutku nemoguća.

Dožić je demantovao informaciju Ministarstva kapitalnih investicija da je Uniprom danas izdao nalog za plansko gašenje ćelija u elektrolizi.

“Dok još postoji neka šansa postoji i nada. Do 15. decembra ima još dosta. Na predlog radnika sam bio na sinoćnjem sastanku, jer su oni mislili da će Vlada i EPCG da kupe KAP. Njima je to sve poprilično novo, samo smo konstatvali da je za tu transakciju potrebno ogromno vrijeme”, kazao je Dožić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEFTA i WB6 CIF se ujedinjuju kako bi osnažili glasove preduzeća

Brisel, (MINA-BUSINESS) – CEFTA Sekretarijat i Investicioni forum šest komora Zapadnog Balkana (WB6 CIF)...