fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOTP banka traži nove start up partnere

OTP banka traži nove start up partnere

Budimpešta, (MINA-BUSINESS) – OTP banka pozvala je sve zainteresovane da se do 22. novembra prijave na treći međunarodni OTP Program partnerstva sa start up kompanijama.

Realizacija Programa partnerstva počinje na proljeće u cilju podsticanja saradnje između inovativnih kompanija i OTP grupe.

Iz Crnogorske komercijalne banke (CKB), članice OTP-a, saopšteno je da će odabrane start up kompanije dobiti priliku da zajedno sa bankom realizuju pilot projekte i da, kasnije, postanu dugoročni partneri OTP grupe.

“Ove kompanije će imati svesrdnu podršku rukovodioca banke, iskusnih mentora i stručnih partnera”, navodi se u saopštenju.

Za OTP Program partnerstva mogu se prijaviti start up kompanije u kasnijoj fazi razvoja, čiji su proizvodi validirani i spremni za tržište, kao i scale up kompanije.

“Nova verzija programa učesnicima nudi jos veće mogućnosti razvoja poslovanja. Inicijativa se proširila na nivo grupe, odnosno pored centrale OTP banke u Mađarskoj programu se, prvi put, pridružuje pet podružnica OTP grupe”, navodi se u saopštenu.

Nakon tromjesečnog perioda za pilot projekte uvedena je implementacija od šest mjeseci, kao podrška budućoj saradnji, s obzirom da je cilj inicijative da se što veći broj start up kompanija na efikasan način transformiše u dugoročne partnere grupe.

Ova faza će biti dostupna partnerskim kompanijama sa vrhunskim rezultatima.

OTP Program partnerstva sa start up kompanijama traži kandidate iz 5+1 kategorija.

To su napredni alati za podatke i analitiku, korisničko iskustvo i servisiranje korisnika, interna efikasnost, inovativni proizvodi i bankarstvo za mala i srednja preduzeća (MSP).

Traže se i kandidati za inovativna i nestandardna bankarska rješenja koja ne ulaze u pet navedenih kategorija.

Postupak selekcije na osnovu procjene prijava obavljaće se u tri koraka.

Nakon popunjavanja elektronske forme prijave, odabrani kandidati će biti pozvani na video intervju sa predstavnicima relevantnih poslovnih jedinica OTP.

Najperspektivniji kandidati imaće priliku da se upoznaju sa donosiocima odluka grupe u Budimpešti tokom dvodnevnog Selekcionog kampa u januaru naredne godine.

“Tromjesečni period pilot projekata i mentorstva traje od početka marta do kraja maja i tokom tog perioda saradnja se uglavnom obavlja putem interneta”, dodaje se u saopštenju.

Predstavnici partnerskih kompanija će biti pozvani u Mađarsku ili banke podružnice koje učestvuju u projektu, na nekoliko dana mjesečno, radi provjere napretka pilot projekata, kao i učešća u radionicama i mentorskim sesijama.

“Start up kompanije će krajem maja, na Demo danu, prezentovati rezultate pilot projekata upravi bankarske grupe i predstavnicima brojnih vodećih korporativnih partnera i investitora. Najuspješnije partnerske kompanije mogu da nastave saradnju sa OTP grupom u okviru šestomjesečne faze implementacije”, navodi se u saopštenju.

Tokom prethodna dva programa analizirano je skoro 500 start up kompanija, a sa njih 17 realizovani pilot projekti.

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...