fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOstvareni prihodi od 13,35 miliona EUR

Ostvareni prihodi od 13,35 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Opština Pljevlja je u prošloj godini ostvarila 13,35 miliona EUR budžetskih prihoda, najviše u posljednjih 12 godina, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mirko Đačić i dodao da je zabilježeno i smanjenje troškova.

On je danas na redovnoj konferenciji za novinare kazao da je prošla godina bila jedna od najuspješnijih u posljednjih nekoliko mandata lokalne uprave u Pljevljima.

„Bila je to godina finansijske konsolidacije, rekordnog ostvarenja budžeta, raznovrsnog i sadržajnog kulturnog i društvenog života, privrednog i infrastrukturnog napretka, kao i godina značajnih investicija u kojoj su realizovani brojni projekti“, rekao je Đačić.

On je, kako je saopšteno iz pljevaljske Opštine, kazao da je lokalna uprava posebnu pažnju posvetila smanjenju tekućih troškova za nabavku goriva, zatim za održavanje voznog parka, kancelarijskog materijala, mobilnih i fiksnih telefona, interneta, reprezentacije i službenih putovanja.

„Efekti ušteda vidljivi su ne samo za prošlu godinu, već za cijeli mandat u prethodne četiri godine. Rast prihoda i smanjenje troškova omogućilo je da se Opština Pljevlja skoro u potpunosti kreditno razduži“, saopštio je Đačić.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...