fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOstvarene pretpostavke za veći priliv kineskih turista

Ostvarene pretpostavke za veći priliv kineskih turista

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Sve širom turističkom ponudom ostvarene su pretpostavke za veći priliv kineskih turista u Herceg Novi, ocijenjeno je na sastanku kineskog ambasadora Liu Jina i predsjednika Opštine Herceg Novi, Stevana Katića.

Katić i saradnici upoznali su Jina, koji boravi u prvoj zvaničnoj posjeti Herceg Novom, sa bogatom istorijom grada i njegovim turističkim potencijalima, podsjećajući na velike i značajne investicije koje se realizuju u Herceg Novom.

Učesnici sastanka su, kako je saopšteno iz Službe za informisanje Opštine Herceg Novi, naveli da dva naroda imaju tradicionalno prijateljski odnos.

Jin je pohvalio saradnju kineskog grada Hđina i Herceg Novog, koje sporazum o prijateljstvu veže još od prošle godine, uz konstataciju da bi taj model povezivanja lokalnih samouprava trebalo sprovoditi na širem nivou.

Na sastanku je saopšteno da je saradnja Opštine Herceg Novi i grada Hđina na zavidnom nivou i dobar je primjer međunarodne saradnje lokalnih uprava.

„Potencijal za povezivanje sa drugim kineskim gradovima koji bi rezultirao još brojnijim dolaskom turista iz te azijske zemlje definitivno postoji i trebalo bi ga razvijati“, navodi se u saopštenju.

Kao pozitivan primjer istaknuto je i učešće Katića na Forumu gradonačelnika država Centralne i Istočne Evrope, održanom početkom juna.

Prema riječima Jina, Herceg Novi je i više nego dobrodošao na konferencijama koje će biti održane u Kini u narednom periodu, a koje se tiču funkcionisanja lokalnih samouprava, mogućnosti za investiranje i valorizaciju kulturnih i turističkih potencijala.

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...