fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdlilo se 105,3 miliona EUR

Odlilo se 105,3 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ukupan priliv stranih direktnih investicija (SDI) u martu je iznosio 189 miliona EUR, dok se istovremeno iz zemlje odlilo 105,3 miliona EUR, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke (CBCG).

Neto priliv stranih direktnih investicija, odnosno razlika između njihovog priliva i odliva u martu je iznosila 83,7 miliona EUR, što je 37,7 odsto manje nego u istom prošlogodišnjem periodu.

„Ukupan priliv stranih direktnih investicija porastao je pet odsto u odnosu na uporedni period, što je rezultat rasta dužničkih ulaganja“, navodi se u Biltenu CBCG.

Iz zemlje se po osnovu ulaganja rezidenata u inostranstvo odlilo 5,4 miliona EUR, dok su povlačenja sredstava nerezidenata investiranih u Crnu Goru iznosila 99,9 miliona EUR.

Priliv stranih direktnih investicija u formi vlasničkih ulaganja iznosio je 72,5 miliona EUR, što čini 38,4 odsto ukupnog. Od toga je u nekretnine uloženo 37,1 milion EUR, a u preduzeća i banke 35,4 miliona EUR.

Priliv SDI u formi interkompanijskog duga iznosio je 114,4 miliona EUR, što je 38,9 odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...