fbpx
NaslovnicaMINA BusinessObmanjivanje građana povodom Zakona o PIO dobilo nove elemente

Obmanjivanje građana povodom Zakona o PIO dobilo nove elemente

Podgorica, (MINA-BUSIENSS) – Predsjednica Socijaldemokratkse partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković smatra da je obmanjivanje građana povodom Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju (PIO) u režiji vlasti, dobilo nove elemente izbjegavanjem da se održi saslušanje resornog ministra Kemala Purišića.

Ona je podsjetila da je SDP još 2. decembra prošle godine, pa nakon toga ponovo 19. februara ove godine, tražio saslušanje Purišića i odgovore zbog čega se bježi od novog Zakona o PIO koji čekaju mnogi građani ali da je to tada vlast odbila.

“Nijesu podržali naš zahtjev ali su samo nekoliko dana nakon toga donijeli suprotnu odluku i odlučili da saslušaju ministra Purišića, ali ni do dan danas nijesu smogli hrabrosti niti imali elementanre principijelnosti da to saslušanje održe, iako je nadležni skupštinski odbor već donio odluku”, navela je Vuksanović Stanković u saopštenju.

Ona je dodala da vlast nastavlja sa tim svojevrsnim igrama bez granica kada su u pitanju penzioneri i oni koji čekaju novi Zakon da bi otišli u penziju po povoljnijim uslovima.

“Purišić zato treba da podnese ostavku jer već skoro dvije godine i pored dogovora sa sindikatima krije zakon i govori neistine oko termina njegovog usvajanja, dok njegovi poslanici i poslanici vlasti u Skupštini uporno odbijaju da se o tom zakonu raspravlja na predlog SDP-a”, kazala je Vukasanović Stanković.

Prema njenim riječima jasno je da je 130 hiljada penzionera najviše osjetilo ekonomsko-socijalni udar u posljednje tri godine zbog čega je njihova penzija danas realno manja za četiri odsto nego što je bila 2016. godine.

Taj udar je dodatno izražen i zbog korona krize, a vlast je, kako je podsjetila Vuksanović Stanković, odbila i zahtjeve SDP vezano za jednokratnu pomoć penzionerima sa penzijom ispod državnog prosjeka.

SDP je, kako je navela, dobio veliku podršku građana potpisivanjem peticije za novi Zakon o PIO u akciji Pravo na bezbrižnu starost.

Prema njenim riječima ta podrška ih obavezuje i neće dozvoliti da se vlast igra sa egzistencijom velikog broja građana.

“SDP će nastaviti da demaskira ovu obmanjivačku operaciju vlasti insistiranjem da se pitanje penzionerskog standarda konačno počne rješavati i da ova tema konačno izađe iz ladica Purišića i potpredsjednika Vlade, Milutina Simovića”, poručila je Vuksanović Stanković.

Najčitanije

Budućnost slavila protiv Sutjeske

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Budućnost Volija pobijedili su večeras u POdgorici nikšićku Sutjesku 84:77,...