fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryNurković dostavio odluku po kojoj je produžen zakup

Nurković dostavio odluku po kojoj je produžen zakup

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković, dostavio je Privrednom sudu odluku po osnovu koje je zakup slobodnih carinskih prodavnica, free shop-ova, na aerodromima u Podgorici i Tivtu, produžen na dodatnih pet godina kompaniji Regal Impex.

Advokat Regala, Vladan Bojić, u ponedjeljak je, nakon izlaska iz sudnice, saopštio da je Nurković dostavio i mišljenje Ministarstva finansija iz 2011. godine, na osnovu kojeg je došlo do produženja tog ugovora, pišu Vijesti.

Iz Ministarstva finansija, na čijem čelu je Darko Radunović, su tokom jula obavijestili sud da je akt saglasnosti na produženje ugovora “izlučen kao bezvrijedni materijal”, što je slučaj sa uništavanjem dokumentacije nakon protoka određenog vremena.

Dopisom Nurkovića napravljen je obrt u toj parnici, koju je Regal poveo protiv Aerodroma Crne Gore.

Bojić je tražio od suda saslušanje Gorana Petrovića iz Ministarstva finansija, koji je poslao dopis iz tog resora, uz još nekoliko svjedoka.

Regal Impex tužio je Aerodrome krajem prošle godine, tražeći obeštećenje od 3,5 miliona EUR, jer Aerodromi dovode u pitanje stari ugovor o zakupu, prećutno produžen na dodatnih pet godina, uz navodno prethodnu pribavljenu saglasnost Ministarstava finansija i saobraćaja u martu 2011. godine.

Ročište koje je održano u ponedjeljak sutkinja Milica Popović je odložila za 7. novembar da bi se advokat Aerodroma, Velibor Marković, izjasnio na novi podnesak tužioca.

Ugovor o zakupu free shop-ova na dva aerodroma istekao je u drugoj polovini 2016. godine, a tužilac u sporu i zakupac je računao da je automatski produžen.

Aerodromi su, međutim, nakon prošlogodišnjeg tendera izabrali novog zakupca, irsku kompaniju Air Rianta International, tvrdeći da ugovor sa Regalom nije na snazi.

Ta firma tvrdi da im mjesečno fakturišu i naplaćuju zakupninu korišćenja oba free shop-a.

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...