fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNTO u Londonu privukao pažnju britanskih medija

NTO u Londonu privukao pažnju britanskih medija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – O ponudi Crne Gore koju je Nacionalna turistička organizacija (NTO) predstavila na turističkoj berzi World Travel Market u Londonu, objavljeno je preko 20 afirmativnih članaka u uticajnim britanskim medijima, a kao rezultat održanih sastanaka očekuju se i dodatni.

Iz NTO su saopštili da je na berzi, koja se usljed aktuelne pandemije virusa Covid-19 prvi put održala u potpunosti virtuelno, dodatno promovisana ponudu destinacije putem distribucije deset tematskih saopštenja britanskim medijima.

Britanski The Telegraph u članku pod nazivom Razlozi za radovanje putovanjima u narednoj godini, kao prvu destinaciju navodi Crnu Goru, posebno naglašavajući značaj otvaranja luksuznog rizorta One&Only, prvog u Evropi.

Izbor Crne Gore kao jedne od preporučenih destinacija za odmor u narednoj godini zasnovan je, kako su kazali, na mjerama za kontrolu pandemije i na relativnoj normalnosti otvorenih granica i sigurnog prolaza.

“Rizort One&Only sa nestrpljenjem iščekuje proljeće naredne godine. Do sada je ova grupacija ograničavala svoje hotele sa pet zvjezdica na Aziju, Afriku, Australiju i Meksiko, ali u Evropi će debitovati u martu, osam mjeseci nakon što je planirano, kada se na crnogorskom primorju otvara i rizort Portonovi, u Herceg Novom. Jedno od obilježja hotela biće i restoran Giorgio Locatelli”, navodi se u saopštenju.

U NTO-u smatraju da domet od 167,59 miliona pregleda, koji je The Telegraph dostigao objavljivanjem tog članka, daje značajan doprinos promociji Crne Gore kao destinacije za odmor, ali i aktuelne ponude, kako na britanskom tržištu, tako i na svjetskom, s obzirom na internacionalnu popularnost tog medija.

Pored Telegraph-a, predstavnici NTO-a održali su preko 60 sastanaka sa predstavnicima uticajnih globalnih medija među kojima su BBC Global, Discovery, Travel Zoo, kao i vodećih britanskih.

„U pitanju su The Independent, The Guardian, Daliy Mail i oni specijalizovani za oblast turizma kao što su National Geographic Traveller, Culture Trip, Wanderlust, Travel Bulletin, Metro, Globetrender, Globetrotter TV, Selling Travel, Travel Weekly, Luxury Travel Intelligence, Travel Trade Gazette i GoNomad Travel“, precizira se u saopštenju.

O otvaranju luksuznog rizorta One&Only pisali su i Business Traveller, Travel PR News, Travel Weekly i Travel Bulletin, a pažnju tamošnjih medija privukla je i nova kampanja i TV spot U društvu prirode.

„Tim povodom su Travel PR News, Breaking Travel News, Travel Bulletin, Travel Weekly, Travel Daily, Gone travelling i Nature News objavili da se prikazivanjem prirodnih ljepota destinacije, inspirišući putovanja u Crnu Goru kada dođe vrijeme, kampanja fokusira na potrebu ljudi da prigrle prirodu kao odmor od virtuelnog svijeta u kojem smo bili prinuđeni da živimo prije i tokom pandemije”, naveli su iz NTO-a.

Takođe, CN Traveller i Luxurious magazine opisuju prirodne ljepote Crne Gore, kulturne i istorijske znamenitosti, ali i predstavljaju ponudu luksuznih hotela i rizorta na crnogorskom primorju.

Imajući u vidu da tržište Velike Britanije spada u red prioritetnih emitivnih za Crnu Goru, NTO planira dalje PR aktivnosti na njemu u narednom periodu, u cilju održavanja imidža i privlačenja britanskih turista u destinaciju kada se steknu uslovi za putovanja.

Međunarodna turistička berza World Travel Market održavala se u period od 09. do 11. novembra.

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...