fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNova fabrika doprinijeće rastu ekonomije

Nova fabrika doprinijeće rastu ekonomije

Bijelo Polje, (MINA-BUSINESS) – Bjelopoljska fabrika prirodne mineralne vode Rada, koja je otvorena danas, doprinijeće rastu crnogorske ekonomije i proizvodnji koja će supstituisati uvoz kisjele vode u vrijednosti od blizu osam miliona EUR, saopštio je premijer Duško Marković.

Marković je, otvarajući novu fabriku, kazao da će na taj način novac ostajati u crnogorskom privrednom sistemu i doprinositi razvoju i boljem standard.

“Vlada ovim činom pokazuje da otvara nova, kvalitetna i održiva radna mjesta i valorizuje izdašne prirodne potencijale”, rekao je Marković.

On je, kako je saopšteno iz Vlade i kompanije Water group, podsjetio da je prije nešto više od dvije godine, u razgovoru sa radnicima, obećao da će izvršna vlast naći načina da im isplati neisplaćene zarade, poveže radni staž, obezbijedi otpremnine i uradi sve da pronađe investitora i pokrene proizvodnju.

“Osjećao sam tada da mi ne vjeruju. Nije vjerovala vjerovatno ni bjelopoljska javnost. Vlada je ustupila svoje potraživanje od 280 hiljada EUR u cilju isplate zarada i otpremnina radnicima, istovremeno obezbijedivši i 576 hiljada EUR za povezivanje staža bivšim zaposlenim radnicima Bjelasica Rade“, rekao je Marković.

On je dodao da je čitav projekat oplemenila kompanija Water group iz Kolašina i to ne samo uloženim novcem, nego i svojim motivom, entuzijazmom, sposobnošću i znanjem.

„Vođeni time, podigli su ovu fabriku i pokrenuli proizvodnju oslonjenu na najsavremeniju opremu i tehnologiju. Pred nama je nova fabrika koja će doprinositi rastu ekonomije i proizvodnje zahvaljujući kojoj, na temeljima tradicije nekadašnje Rade, otvaramo nova, kvalitetna i održiva radna mjesta”, saopštio je Marković.

On je rekao da je Vlada, tokom prethodne dvije godine, pokazala i najupornijim kritičarima da može dostići i nadmašiti očekivane stope ekonomskog rasta.

„Pokazali smo da ih možemo održati na visokom nivou i da one nijesu došle kao proizvod trenutka ili sreće. Aktivnosti koje realizujemo daleko nadilaze dnevno-političke najave. Želim da kažem onima koji ni danas ne vjeruju – nije ovo dnevna politika, već ozbiljna strategija razvoja Crne Gore i njenog sjevera”, poručio je Marković.

Iz Vlade su saopštili da se nekadašnji bjelopoljski gigant, čija je reputacija kvaliteta prevazilazila granice Crne Gore, vraća na domaće tržište sa starim kvalitetom, ali novim vizuelnim identitetom.

U obnovu fabrike i pripadajuće infrastrukture uložena su četiri miliona EUR.

Najčitanije

Budućnost slavila protiv Sutjeske

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Budućnost Volija pobijedili su večeras u POdgorici nikšićku Sutjesku 84:77,...