fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNikšićka URA: Nadležni da provjere ima li utaje poreza u nastupu muzičke...

Nikšićka URA: Nadležni da provjere ima li utaje poreza u nastupu muzičke zvijezde u Nikšiću

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Nikšićki odbor Građanskog pokreta URA uputio je upravama prihoda i carina (UPC) i za inspekcijske poslove (UIP) zahtjev za dostavljanje informacija u vezi plaćanja poreza na ugovor o nastupu estradne zvijezde Svetlane Cece Ražnatović u Nikšiću.

Iz nikšićke URA-e su objasnili da su od UPC i UIP tražili odgovor na pitanje da li je Ražnatović platila porez na 35 hiljada EUR vrijedan ugovor o nastupu, a vlasnik objekta na iznos od približno 50 hiljada EUR od prodaje karata.

“Takođe, tražili smo od njih i da nam kažu da li imaju informaciju da se u objektu Exluziv ne kucaju fiskalni računi i da li znaju da se u tom objektu uskoro planira još jedna svirka poznate estradne ličnosti”, navodi se u dopisu koji je potpisao član tog Opštinskog odbora, Mirko Pavićević.

Oni su kazali da je Ražnatović 9. septembra imala koncert u Nikšiću i da postoje osnovane sumnje da nije platila ni cent poreza na ugovor, čime je državni budžet direktno oštećen za minimum 7,35 hiljada EUR.

“Takođe, procjena je da je na tom koncertu bilo približno dvije hiljade posjetilaca koji su plaćali po 25 EUR za kartu, pa je na 50 hiljada EUR zarade od karata državni budžet oštećen približno za 10,5 hiljada EUR, što implicira da je u tom periodu oštećen za približno 17,85 hiljada EUR”, rekli su iz nikšićke URA-e.

Oni su saopštili da još više zabrinjava činjenica da se na tom natupu niko nije pridržavao mjera za suzbijanje pandemije.

“U pomenutom objektu planiran je i koncert još jedne estradne ličnosti, pa se pitamo da li su UPC i UIP obvješteni. Ako nijesu, koristimo priliku da ih mi upoznamo sa činjenicom”, naveli su iz URA-e.

Oni smatraju da se u vremenima krize izazvane pandemijom ne smiju dozvoljavati skupovi uz nepoštovanje mjera i propisa.

“Smatramo da selektivna pravda ne smije da ima utemeljenje u novoj izvršnoj vlasti Crne Gore, te da zakon mora biti isti za sve. Shodno svemu navedenom, pomenute uprave pozivamo da nam dostave podatke, izvrše izviđaj i utvrde da li su naši navodi tačni, a ako jesu, da odmah izvrše sankcije za pomenute prekršaje”, zaključuje se u dopisu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije