fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryNeophodno izmijeniti 16,5 kilometara trase 

Neophodno izmijeniti 16,5 kilometara trase 

Podgorica, (MINA–BUSINESS) – Na dijelu treće dionice auto-puta Bar-Boljare, od Andrijevice do Berana, neophodno je uraditi izmjenu trase u dužini od 16,5 kilometara, navedeno je u izmjenama ovogodišnjeg finansijskog plana kompanije Monteput, koji je u četvrtak usvojila Vlada.

U tom dokumentu je navedeno da je za treću dionicu auto-puta Andrijevica – Boljare do sada završen generalni i projekat detaljnih geotehničkih istraživanja za nivo idejnog projekta za dio od Andrijevice do Berana, piše Pobjeda.

„Ograničenje predstavlja činjenica da je na dijelu od Andrijevice do Berana neophodno uraditi izmjenu dijela trase u dužini od 16,5 kilometara, odnosno do veze sa trasom auto-putu na poziciji Beran Sela“, objašnjeno je u dokumentu.

U Detaljnom urbanističkom planu (DUP) auto-puta Bar – Boljare date su smjernice za korekciju trase na tom dijelu i razmatran alternativni koridor, kao i predlog da se on ispita, kako zbog trase prema Beranama, tako i zbog rijeke Lim.

Navodi se da je dužina alternativne trase 16,5 kilometara i skoro je ista dužini iz projekta.

„U tom kontekstu je planirana izrada idejnog rješenja za cijelu dionicu od Andrijevice do Boljara, kao faza projektne dokumentacije koja treba da posluži kao osnov za izradu idejnog projekta“, navodi se u dokumentu.

Nakon završetka idejnog rješenja dobiće se konsolidovana i integrisana trasa na dionici auto-puta od Andrijevice do Boljara, koja će poslužiti kao osnov za izradu idejnog projekta.

Troškovi za realizaciju tog dijela plana procijenjeni su na 138 hiljade EUR.

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...