fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNastavljaju da ulažu u poboljšanje ruralne infrastrukture

Nastavljaju da ulažu u poboljšanje ruralne infrastrukture

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je i ove godine, u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD), uložilo 300 hiljada EUR u poboljšanje ruralne infrastrukture u Opštini Žabljak.

Ministarstvo je na taj način nastavilo da ulaže značajna sredstava, što će uz izdašne mjere bespovratne podrške tog resora vrijednim domaćinima i preduzetnicima, doprinijeti daljem razvoju poljoprivrede i unapređenju kvaliteta života u durmitorskom kraju.

„Nastavljeno je sa ulaganjem u putnu seosku infrastrukturu u šest mjesnih zajednica ukupne dužine 4,62 kilometra, vrijednosti 300 hiljada EUR“, navodi se u saopštenju.

U Mjesnoj zajdnici (MZ) Krš asfaltirano je 700 metara u selu Stolac, MZ Motički Gaj 170 metara, MZ Novakovići jedan kilometar na dvije dionice i to u selu Merulja i Novakovići po 500 metara.

„U MZ Njegovuđa asfaltirano je ukupno 1,5 hiljada metara i to u selu Zminica 200 metara, selu Dobri Nugo 800 metara i selu Zauglina 500 metara, u Pošćensko – Komarskom kraju 1,25 hiljada metara i to u selu Pošćenski kraj dvije dionice ukupne dužine 500 metara i selu Pašina voda 750 metara“, precizirali su iz Ministarstva.

Kroz taj projekat je do sada asfaltirano 5,22 kilometra seoskih puteva u šest mjesnih zajednica i to u MZ Krš 500 metara, MZ Motički Gaj 170 metara, MZ Njegovuđa 600 metara, MZ Novakovići jedan kilometar, u Pošćensko – Komarskom kraju 2,15 kilometara i u MZ Virak 800 metara.

“Uključujući protekle dvije godine, pored 9,84 kilometra seoskih puteva, Ministarstvo poljoprivrede je samo kroz ovaj projekat, u saradnji sa Opštinom Žabljak, uložilo sredstva i u tri investicije za vodosnabdijevanje, i to u MZ Krš i Njegovuđa, vrijednosti od skoro 200 hiljada EUR”, kazali su iz Ministarstva.

To, kako su zaključili, čini ukupna ulaganja od skoro 860 hiljada EUR u razvoj ruralne infrastrukture u proteklom periodu u Opštini Žabljak.

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...