fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNastavak suđenja Mugoši u četvrtak

Nastavak suđenja Mugoši u četvrtak

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Suđenje bivšem gradonačelniku Podgorice, Miomiru Mugoši, koji se tereti da je zloupotrebom službenog položaja u slučaju Carine oštetio gradski budžet 6,7 miliona EUR, biće nastavljeno u četvrtak.

U nastavku suđenja Mugoši svjedočila je Nada Stanišić, koja je ostala pri izjavi koju je dala na saslušanju kod specijalnog tužioca, piše Dan.

Ona je objasnila da je, nakon što su dobili izjašnjenje Sekretarijata za urbanizam da se može sprovesti neposredna pogodba o cijeni parcela, Mugoša izdao nalog da se za procjenu tog zemljišta iskoristi zaključak Vlade.

“Taj zaključak nije imao kod sebe, a kasnije ga je dao meni ili Krušiću, ne sjećam se tačno. Ne sjećam se da li je zaključak došao baš meni u ruke, ali znam da je u njemu cijena po procjeni bila 165 EUR po metru kvadratnom”, rekla je Stanišić.

Prema njenim riječima, na sastanku nije bilo nikakve rasprave o cijeni, imajući u vidu da je Mugoša dao nalog da se postupi po zaključku Vlade.

“Oko iznosa nijesmo raspravljali, jer smo smatrali da ono što su Carine uplatile mi moramo vratiti. Znam i da je tada Raspopović govorio da bi to stvorilo poteškoće po budžet Glavnog grada”, kazala je Stanišić na suđenju.

Ona je odrično odgovorila na pitanje advokata Predraga Đolevića da li su vođeni zapisnici sa sastanaka, ali je naglasila da je vodila svoje zabiljške.

“Kada su pokrenuti ti postupci, tražila sam moje zabilješke, kojih je bilo oko 100, ali mi je rečeno da su uništene”, navela je Stanišić.

Suđenje se nastavlja u četvrtak.

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...