fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMoguće unapređenje saradnje u oblasti ekonomije i investicija

Moguće unapređenje saradnje u oblasti ekonomije i investicija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Jermenija je zainteresovana za unapređenje saradnje s Crnom Gorom, posebno u oblasti ekonomije i investicija, saopštio je predsjednik ze zemlje, Armen Sarkisijan.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se sa Sarkisijanom na marginama Konferencije o klimatskim promjenama (COP26) Ujedinjenih nacija (UN).

Iz Službe za informisanje predsjednika je saopšteno da je Sarkisijan izrazio zadovoljstvo susretom na tom važnom globalnom događaju, uz interesovanje za unapređenje saradnje s Crnom Gorom, posebno u oblasti ekonomije i investicija.

“On je obnovio poziv Đukanoviću da zvanično posjeti Jermeniju. Posjeta Jerevanu odložena je zbog pandemije koronavirusa”, navodi se u saopštenju.

Konstatujuću da je za male države tehnološki razvitak od velikog značaja, Sarkisijan je iznio ideju o kreiranju „malih pametnih država“.

Đukanović se složio s idejom bliže saradnje s ciljem uspostavljanja zajedničkih okvira djelovanja usmjerenih ka bržem ekonomskom i tehnološkom napretku, podsjetivši na uspješne primjere malih država u osvajanju novih tehnologija.

“Zemlje poput naših moraju da koriste sve dostupne resurse na pravi i održiv način, posebno u pogledu tehnoloških trendova i razvoja vještačke inteligencije”, rekao je Đukanović.

On je potvrdio interes za uspostavljanje snažnijih ekonomskih veza između dvije zemlje.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...